"Kadın grubu olarak öne çıkmak istiyoruz"

OD BAND üyeleri, “Sesimizi çok insana duyurup farklı duygulara dokunmak, içtenlik ve samimiyet hissettirmek, bunları da güzel bir müzikle başarmak istiyoruz” diyor

30 Mayıs 2024 - 22:17

Üniversite müzik kulübünde tanışan ve sadece kadınlardan oluşan bir grupla isimlerini duyurmak isteyen OD BAND üyeleri, “Rock müzik bizim ortak noktamız” diyor. Grubun solisti Elif Güneş Polat, bateristi Ayşegül Eylül Bozdağ. Solo gitarda Öykü Ölçer, bas gitarda İrem Eylül Alimisoğlu, ritim gitarda ise Sude Kaleli bulunuyor.

“HEPİMİZİN ORTAK TUTKUSU MÜZİK”

Grup üyeleri, “Biz grup olarak okul müzik kulübü içerisinde tanıştık. Hepimiz ayrı bölümlerdeyiz. Fizyoterapi, İspanyolca Çevirmenlik, Matematik Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği gibi birbirinden çok farklı bölümlerde okuyoruz. Ama hepimizin ortak tutkusu müzik diyebiliriz. Hepimizin tarzı farklı aslında ama rock müzik bizim ortak noktamız” diyor.

“KADINLARIN GERİDE OLDUĞU ALGISI VAR”

Bir müzik grubu kurmayı uzun zamandır planladıklarını dile getiren grup üyeleri, “Her sene başında müzik kulübünün düzenlediği grup kurma etkinliklerinde sadece erkeklerden oluşan ya da kadın-erkek karışık gruplar kuruluyor. Biz de kadın grubu olarak öne çıkmak istedik. Hepimizin farklı süreçlerde müzik geçmişi var. Bir araya gelerek OD BAND grubunu oluşturmuş olduk. Aynı cinsiyetteki bireyler olarak hem iletişim hem de birbirimizi anlamak noktasında farklı deneyimler yaşıyoruz. İnsanlarda kadınların müzik konusunda geride olduğu ya da eksik olduğu yönünde bir algı var. Özellikle genç olduğumuz için daha büyük yargılara da maruz kalabiliyoruz. Biz içtenlik ve samimiyetle çalışmalarımıza devam edip gayret göstererek güzel işlere imza atmak istiyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Müzikal olarak iyi bir noktaya ulaşmak istediklerini belirten grup üyeleri “Geleceğimiz konusunda kendi işlerimizi duyurma hedeflerimiz var ancak çalışmalarımıza taze başladık ve devam ediyoruz. Sesimizi çok insana duyurup farklı duygulara dokunmak, içtenlik ve samimiyet hissettirmek, bunları da güzel bir müzikle başarmak istiyoruz.”

OD BAND grubu, 10 Haziran Pazartesi günü 19:30’da Kadıköy Dorock XL sahnesinde olacak.


ARŞİV