Kadın gözüyle hayattan kareler belli oldu

06 Nisan 2011 - 13:37

Türkiye’nin dört bir yanından bin 434 amatör ve profesyonel kadının hayata dair anları yakaladığı 6 bin 454 fotoğraf, Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Güler Ertan, Fotoğraf Sanatçıları Aramis Kalay, Laleper Aytek, Timurtaş Onan ve Anadolu Hayat Emeklilik İletişim Müşaviri Nihan Güney’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Jüri üyeleri zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından ilk üçü ve sergilenmeye değer bulunan 44 eseri belirledi.
Her yıl olduğu gibi Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında gerçekleştirilen Kadın Gözüyle Hayattan Kareler Fotoğraf Yarışması’nda birincilik ödülünü “Kadının Özgürlük Çabası” adlı fotoğrafı ile Bursa’dan Ece Polen Erciyas, ikincilik ödülünü “Apocalypto” adlı fotoğrafı ile Mersin’den Ayşe Hayta, üçüncülüğü ise “İsimsiz” adlı fotoğrafı ile İzmir’den Ebru Çınar elde etti.

FOTOĞRAFLAR TEPE NAUTİLUS’TA SERGİLENECEK

“Anadolu Hayat Emeklilik Kadın Gözüyle Hayattan Kareler 11” yarışmasında dereceye giren ve jüri üyeleri tarafından sergilenmeye değer bulunan toplam 44 eser, 5 Mayıs Perşembe günü, Kadıköy Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi’nde açılacak sergide fotoğraf severlerle buluşacak. Anadolu Hayat Emeklilik tarafından her yıl olduğu gibi Anneler Günü’ne ithaf edilecek sergi, 29 Mayıs tarihine kadar devam edecek . Dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen fotoğrafların toplandığı özel katalog ise bu yıl da birbirinden güzel 44 eseri sayfalarında ölümsüzleştirecek.
 


ARŞİV