Kadın yönetmenler Kadıköy’de buluşmaya hazırlanıyor

Directed By Women Türkiye - Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri Festivali’nin üçüncüsü, 16-19 Eylül arasında Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek

08 Eylül 2021 - 14:14

Eylül ayında dünyanın birçok ülkesinde Directed By Women adıyla gerçekleştirilen festivalin Türkiye ayağı olan Directed By Women Turkey - Uluslararası Kadın Kısa Film Yönetmenleri  Festivali’nin bu sene üçüncüsü yapılıyor.

Festival kapsamında hem ulusal hem de uluslararası alanda kadın kısa film yönetmenlerinin  filmleri bir araya getirildi ve bu filmlerin tamamı 16-19 Eylül tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi sponsorluğunda Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gösterilecek.

4 KATEGORİDE 40’IN ÜZERİNDE FİLM

Festivalde ulusal, uluslararası, belgesel ve genç bakış kategorileri yer alıyor. Bu dört kategoride 40’ın üzerinde film yer alacak ve film gösterimlerinin yanı sıra söyleşi ve atölye çalışmaları da program kapsamında duyurulacak. Ayrıca her kategoride bir filme en iyi film ödülü verilecek. 

Festivaldeki filmlerin tamamı 2019 yılı veya sonrasında çekilmiş, 25 dakikadan uzun olmayan filmler olacak. Genç bakış kategorisinde 18 yaş ve altındaki kadınların çektiği filmler gösterilecek. 

Diğer senelerden farklı olarak bu sene Danimarka Kültür Enstitüsü işbirliği vesilesiyle festival programında Danimarka kısa film seçkisi de yer alacak. Bu kapsamda özel konuklar ağırlanacak.

Kadın kısa film yönetmenlerine ilişkin ilk uluslararası festival olma özelliği taşıyan Directed By Women Türkiye, kadınların film çekme çabalarını desteklemek, üretimi, yaratıcılığı teşvik etmek, farklı ülkelerden kadın yönetmenlerin etkileşimini arttırmak üzerine faaliyet gösteriyor. 

Directed By Women bu festivali,  altı yıldır her eylül ayında ABD ve İspanya başta olmak üzere birçok ülkede gerçekleştiriyor. Directed By Women Turkey, internet sitesinde hakkında bölümünde festival şöyle tanıtılıyor: “Her dilden, kültürden farklı bakış ve hikayelere sahip kadınların çektiği kısa filmlerin buluştuğu evrensel bir şenlik”

Ayrıntılı bilgi ve program için https://www.directedbywomenturkey.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.


ARŞİV