Kadın yönetmenler Kadıköy’de buluşuyor

Kadıköy, kadın yönetmenlerin kısa filmlerine ev sahipliği yapacak. Bu yıl beşincisi düzenlenen Directed By Women Turkey kapsamında tüm gösterimler, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek

21 Eylül 2023 - 10:49

Kadıköy, bu yıl beşincisi düzenlenen Directed By Women Turkey festivaline ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İspanya, ABD ve dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen aynı isimli festivalin Türkiye organizasyonu olan Directed By Women Turkey, sinema alanında kadınların yaratım süreçlerini desteklemeyi, farklı ülkelerden kadın yönetmenler arasındaki kültürel sanatsal etkileşimi artırmayı hedefliyor. Türkiye’de, kadın kısa film yönetmenlerine yönelik ilk uluslararası festival olan Directed By Women Turkey, 22-23-24 Eylül tarihlerinde arasında gerçekleşecek. Uluslararası ve ulusal düzeyde kadın kısa film yönetmenlerini ve filmlerini İstanbul’da bir araya getirecek olan festival kapsamındaki tüm gösterimler, Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İLK GÖSTERİM 22 EYLÜL’DE

Sinemacı Kadınlar Derneği’nin katkıları ve Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile gerçekleştirilen, bu yılki atölye ve festival sponsoru Vigor Sanat, ödül sponsoru Senaristbir olan festival 22 Eylül Cuma günü 14.00’te Genç Bakış belgesel film gösterimleri ile başlayacak.

Üç gün sürecek festival kapsamında film gösterimleri dışında atölye / workshop çalışmaları da yer alacak. Bu yıl atölye çalışmaları Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Festival kapsamında tarihin bilinen ilk kadın yönetmeni Alice Guy'ın 1898-1907 yılları arasında çektiği 13 kısa filmden oluşan belgesel, Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle yer alacak. Bu yıl Ulusal, Uluslararası, Belgesel ve Genç Bakış kategorilerinde 40’tan fazla filmin izleyici ile buluşacağı festivalde yönetmen Berna Gençalp’in Antalya Film Forum Uzun Metraj Belgesel ödülünü alan belgesel filmi “ Kim Mihri” özel gösterimle seyirciyle buluşacak. Söyleşilerin de yapılacağı festivalin bu yılki konukları arasında yazar Ayfer Tunç ve kadın komedyenler Deniz Özturhan ve Hande Yögen yer alıyor.

Her kategoride seçilecek bir filme En İyi Film Ödülü’nün verileceği Directed By Women Turkey, 24 Eylül’de ödül töreniyle sona erecek.


ARŞİV