Kadınlar Kadıköy sahnelerinde

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kadıköy’de yapılacak kadın konserlerinden bir derleme:

06 Mart 2019 - 11:03
  • Caz müzisyeni Elif Çağlar, geçmişten günümüze kadın şarkıları seslendirecek. Çağlar’a piyanoda Çağrı Sertel, kontrbasta Volkan Hürsever eşlik edecek. ABD’de caz eğitimi alan sanatçı bu konserinde Aretha Franklin’den Joni Mitchell’a, Billie Holiday’den Tori Amos’a uzanan renkli ve geniş bir repertuvar sunacak. Farklı müzik tarzlarında hit şarkılar yazmış kadın şarkı yazarlarından bir seçkiyle sanatseverlerin karşısında olacak. (8 Mart Cuma/20.30/Yeldeğirmeni Sanat)
  • Türkiye’de yaşayan İskoçyalı müzisyen Paul Dwyer, Kadınlar Günü’nde Kadıköy’de konser verecek. Uluslararası platformda konserler, albüm ve prodüksiyon çalışmaları ile profesyonel kariyerine devam eden Paul Dwyer & The Bandits, SMP Selina Müzik Prodüksüyon organizasyonuyla sahne alacak. Dwyer, kendine ait bestelerinin yanı sıra unutulmaz parçalardan oluşan romantik repertuarını, grubu ile birlikte seslendirecek. Sasa Serap adıyla tanınan müzisyen Serap Ekinci Yaşar da sahneye konuk kadın sanatçı olarak çıkacak. (8 Mart Cuma/21.00/Barış Manço Kültür Merkezi)
  • Mimar Sinan Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim elemanları Prof. Ayla Uludere, Prof. Dr. Ece Karşal ve Öğr. Gör. Şebnem Uşen tarafından kurulan İstanbul Flüt Topluluğu da bir konser verecek. Flüt ailesinin tüm mensuplarını barındıran en özgün grup olma özelliğini taşıyan, Türk bestecilere ait eserlerin ulusal ve uluslararası platformda tanıtımını misyon edinmiş olan topluluk, Türk eserlerden başlayarak Vivaldi’nin Mevsimler’ine uzanan bir repertuvar sunacak. Bu konserde Ece Karşal, Ayla Uludere, Şebnem Uşen, Lelya Bayramoğulları, Özlem Noyan, Aysu Sulu Şanver, Ecem Yılmaz, Özge Salar Berber, Ceren Yıldırım, Ayşen Bulut, Oktay Mercan ve Ceyda Sağlam sahne alacak. (9 Mart Cumartesi/20.00/Yeldeğirmeni Sanat)
  • Kadıköylü usta piyanist Ayşegül Sarıca, resital verecek. Virtüözitesinin yanı sıra ülkemizdeki birçok başarılı piyanistin hocası olarak da Türkiye’nin müzik hayatına damgasını vuran Sarıca bu konserde Bach, Beethoven, Schubert ve Fauré’nin eserlerinden oluşan repertuvar sunacak. Gerek solo ve oda müziği resitalleri, gerek senfonik orkestralar eşliğinde barok çağdan günümüze uzanan evrensel piyano literatürünün çok sayıda eserini, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yorumlayan ünlü piyanist, halen İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MİAM) yüksek lisans ve doktora düzeyinde piyano eğitimi veriyor, pek çok uluslararası piyano yarışmasında da jüri üyelikleri yapıyor. (11 Mart Pazartesi/20.00/Süreyya Operası)
  • Kadınlar tarafından yazılmış/yorumlanmış Blues şarkıları ve hikayeleri paylaştığı “Woman Blues with Göksenin” projesiyle sahne alan müzisyen Göksenin Tuncalı, bir atölye düzenliyor.  Blues Derneği’nin başkanlığını da yürüten Tuncalı, bu atölyede Blues müzikte kadınların yeri ve tarihsel önemiyle ilgili birikimlerini paylaşacak. Blues müziğinin doğuşu, Blues’un ilk kadınları, kadın Blues’u, Blues kraliçeleri, Türkiye’deki kadın blues’cular, Blues penceresinden cinsiyet eşitliğine bakış ve Türkiye’de kadın müzisyen olmak gibi başlıkların olacağı sunumda katılımcılar, Blues tarihinde görsel ve işitsel bir yolculuğa çıkacak. Canlı performanslarla da desteklenecek olan atölyede Tuncalı’ya sahnede Gürkan Özbek (gitar), Ozan Yeşildal (bas gitar) ve Soner Doğanca (davul) eşlik edecekler. Atölye, 10 Mart Pazar akşamüstü saat 17.00’de Ağaç Ev Kadıköy’de gerçekleştirilecek.
  • Aynı mekânda bir de kadınlar günü konseri olacak. Kadıköy’de gitar ve davul eğitimi alan kadın öğrenciler de 8 Mart vesilesiyle sahneye çıkacak. Mühürdar’da faaliyet gösteren Baterizm ve Moda Gitar müzik atölyeleri tarafından organize edilen ücretsiz konserde, öğrencilere müzisyenler Göksenin Tuncalı, Nilay Tezsay ve Sahte Rakı Blues Band grubu da eşlik edecek. Konser 8 Mart Cuma akşamı saat 20.00’de başlayacak.


ARŞİV