Kadınları yazdı ve çizdi

Ressam Pınar Civan, kadın hikayelerinden oluşan bir kitap hazırladı

06 Mart 2024 - 10:58

 “En sevdiğim iltifatı bir erkekten değil, sevdiğim bir kadından aldım. Narin bir gelinciğe, ince işlenmiş bir dantele benziyorsun dedi. İçimde tek bir kadın yok. Zıtlıklarıyla bir sürü kadın var. Çelişkilerimiz kusur değil, zenginliklerimiz. İçimdeki bütün kadınların eseri benim.”

Bu sözler, kendini göçebe olarak tanımlayan bir ressam olan Pınar Civan’ın yeni kitabından. Civan, 20 yıl boyunca yaşadığı 3 kıtada farklı kültürlerden kadınlara hayat, aşk ve kadınlıkla ilgili sorduğu soruları çizimlere ve metinlere aktardı.

Bu birikimin bir araya geldiği “Dis-moi” adlı kitabı, The Poet House etiketiyle okurlarıyla buluştu. Bir sanat kitabı formatındaki eserde Civan’ın çizdiği kadınlar ve kadınların dilinden yazıya döktüğü metinler yer alıyor. Türkçe ve İngilizce olarak sınırlı sayıda basılan kitabın kapak tasarımı ise İsmail Sertaç Yılmaz’ın imzasını taşıyor. Pınar Civan, “Kadınlar, Dis-moi aracılığıyla en mahrem hallerini, kalplerini, tecrübelerini cömertçe paylaştılar. Arzularını, haklarını, mutluluklarını ve mutsuzluklarını cesaretle dile getirdiler” diyor.

 

 

 

 


 


ARŞİV