Kahveli klasik konserler

Kadıköy'de pazar sabahları ücretsiz konserler yapılıyor

26 Aralık 2017 - 14:35

Kadıköy'de yapılan  "Klasik Sabahlar Kahve Konserleri" sürüyor. Konser dizisi, Kadıköy’deki Şehir Hatları Eminönü-Karaköy İskelesi’nin ikinci katında yer alan İstanbul Kitapçısı’nda yapılıyor. İBB Kültür A.Ş’nin organize ettiği ücretsiz konserler, her Pazar sabahı saat 11:30’da başlıyor ve yaklaşık 45 dakika sürüyor.

İstanbul’da eğitim veren konservatuar öğrencilerinin oluşturduğu mini topluluklar, klasik Batı müziğinin ve klasik Türk müziğinin birbirinden güzel eserlerini icra ederken dinleyiciler bir yandan gelecek vaat eden genç müzisyenlerin seslendirdiği eserleri dinliyor, diğer yandan da tarihi yarımada manzarası eşliğinde kahvelerini yudumluyor.

24 Aralık Pazar sabahı ikincisi gerçekleşen konserde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı’ndan genç tenor Berke Meyman, Miraç Nalkıran’ın tanburu eşliğinde güftesini Yahya Kemal Beyatlı’nın yazdığı ve Münir Nurettin Selçuk’un bestelediği eserlerden bir seçki ile dinleyicilerinin huzurundaydı. “İki Üstadın Gönül Birlikteliği: Yahya Kemal Beyatlı ve Münir Nurettin Selçuk” başlıklı konserin dinleyicileri arasında Sabah gazetesinden  gazeteci-yazar Hıncal Uluç da vardı. 17 Aralık’ta gerçekleşen ilk konserde ise, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Selin Özer (flüt) ve İdil Bilbay (fagot), Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Arthur Honegger ve Johannes Brahms’ın eserlerinden derledikleri seçkin bir repertuarı dinleyicilerin beğenisine sunmuştu.


ARŞİV