Kalamış Yaz Festivali’nin Hollandalı konukları: Zuco103

Brazil – electro müziğinin efsane grubu Zuco 103, 15 yıl aradan sonra İstanbullu müzikseverlerle Kalamış Yaz Festivali’nde buluşuyor

26 Ağustos 2022 - 12:52

Kadıköy Belediyesi ile Hollanda Konsolosluğu’nun işbirliğiyle 29 Ağustos’ta Kalamış Yaz Festivali’nde sahne alacak Amsterdam çıkışlı “Zuco 103” türünün en saygın isimleri arasında gösteriliyor.

İçinde bulunduğumuz 2022 yılı itibarıyla çeyrek asırlık bir birlikteliğe hızla yaklaşan Zuco 103’ün verimli üretim süreci 1999 yılında yayınlanan ilk albümleri “Otro Lado”dan (Öbür Yüz) başlayarak gerek müzikseverler gerekse müzisyenler arasında hararetli bir ilgiyle karşılaştı. Zuco 103 de bu haklı ilginin karşılığını yıllar içinde yayınladığı toplam yedi albüm, iki remix toplaması, bir best of seçkisinin yanı sıra çok sayıda single ile fazlasıyla verdi. 

Doksanların başında Rotterdam Konservatuarı’nda tanışıp birlikte müzik yapmaya başlayan Stefan Kruger (Davul) Stefan Schmit (tuşlu çalıglar) ve Lilian Vieira’dan (vokal) oluşan Zuco 103’ün soundu üçlü tarafından Vieira’nın benzersiz vokali ve şarkı sözü yazarlığı etrafında örülmüş çok zengin bir tropikal dünyayı işaret ediyor. 

Yılın en önemli World Music konserini kaçırmamak için 29 Ağustos gecesini takviminize alın, Kalamış Yaz Festivali kapsamındaki Zuco 103 performansını kaçırmayın!


ARŞİV