Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Kalamış Yaz Festivali, ağustos ayı boyunca klasik müzikten rock ve popa, kült filmlerden özel konserlere uzanan zengin programıyla sanatseverleri ağırlamaya devam ediyor. Tamamen ücretsiz etkinliklerle sürdürülen festivalin konukları ise Ozbi ile Lalalar oldu.

“KADIKÖY’E SELAM OLSUN”
Kalamış sahnesinde sevenleriyle bir araya gelmenin oldukça keyifli olduğunu söyleyen Ozbi, “Umarım tüm belediyeler bu şekilde ücretsiz konser verebilir ve vermeye devam edebilir.” dedi. Kadıköy’ün sanat hayatında önemli bir yeri olduğunu kaydeden Ozbi, “İlk konserimi Kadıköy’de vermiştim. O yüzden ayrı bir yeri var, dinleyiciyle beni sevenlerle ilk büyük ilişkimi Kadıköy’de kurdum. Burada olduğum için ekstra mutluyum, Kadıköy böyle olduğu için de mutluyum. O yüzden Kadıköy’e selam olsun, iyi ki var.” ifadelerini kullandı.

“KADIKÖY’ÜMÜZÜ ÖPÜP BAŞIMIZA KOYMAYA DEVAM”
Lalalar ekibinden ise Ali Güçlü Şimşek ile Barlas Tan Özemek’e mikrofonumuzu uzattık. Ali Güçlü Şimşek, “Bence öyle şeylere daha çok ihtiyacımız var, gençlerin ve halkımızın bu tarz eğlence fırsatlarına daha çok ihtiyacı var. Bunun için bu tarz organizasyonları destekliyoruz ve bunun bir parçası olmaktan memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Bir Kadıköylü olarak Kadıköy’ün sanat hayatına etkisi olduğunu ekleyen Şimşek, “İstanbul’da nefes alınabilecek üç beş yerden biri, nispeten daha dertsiz ve tasasız insanların daha özgürce yaşayabildiği. Bu anlamda Kadıköy’ümüzü öpüp başımıza koymaya devam diyorum.” şeklinde konuştu.
Barlas Tan Özemek ise Kalamış Yaz Festivali için, “İnsanların nefes almaya ihtiyacı var, burası da nefes alabilecekleri bir organizasyon.” dedi.

İZLEYİCİLERDEN TEŞEKKÜR
Festivalde sanatçıların yanı sıra izleyicilerin de görüşlerini aldık. Ailesiyle birlikte festivale gelen Cengizhan Cengiz, festivale üç yıl önce eşi hamileyken geldiğini, bu yıl ise kızını ilk kez getirdiğini söyledi. Festivalin ücretsiz olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Cengiz, “Son anda ücretsiz olduğunu öğrendik, çok hoşumuza gitti. Tamamen bir sosyal belediyecilik anlayışı, teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Kadıköy’e yeni taşınan ve festivale ilk kez katılan Sude Ever ise “Konser ve etkinlik fiyatları gerçekten yüksek. Gençlerimizin böyle şeylere gerçekten çok ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Bence çok güzel düşünülmüş bir etkinlik.” dedi.

Festival için Beşiktaş’tan gelen Yaren Yapıcı da organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür etti. Yapıcı, son dönemde sosyalleşmeye ayrılan bütçelerin azaldığını belirterek, sevilen sanatçıların yer aldığı ücretsiz bir festivalin önemli olduğunu söyledi. Arzu Taş ise, “Hiçbir zaman pahalı bir festival değildi geçen senelerde de geldim ama bu yıl ücretsiz olması Kadıköy’de yaşayan ve yaşamayanların festivale gelmesi için büyük bir teşviktir. Gelen sanatçılar da herkese hitap ediyor, çok güzel bir etkinlik olduğunu düşünüyorum. Açık havada olması büyük bir artı ve özellikle bugün hava çok güzel olduğu için çok mutluyum. Çünkü yazın açık havada insanların sosyalleşebileceği etkinlikler yapmak önemli.” ifadelerini kullandı.