Kalamış’ta yıldızlar altında film keyfi

Kalamış Yaz Festivali’nin sinema ayağı Charlie Chaplin’in “Sirk” filmi ile açılış yaptı. Açık havada yapılan film gösterimiyle eşzamanlı olarak Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası’nın performansı izleyicilerin büyük ilgisini topladı

04 Temmuz 2022 - 11:30

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 1 Temmuz akşamı Nazan Öncel konseriyle startı verilen Kalamış Yaz Festivali’nin film programı Charlie Chaplin’in 1928 yapımı sessiz klasiklerinden “Sirk” filminin gösterimiyle başladı. 3 Temmuz’da açık havada gerçekleşen ve Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası’nın eşzamanlı performansıyla eşlik ettiği etkinlikte sanatseverler unutulmayacak bir gece yaşadı.

Yediden yetmişe katılımın olduğu etkinlik öncesi kısa bir konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kalamış Yaz Festivali’nin bu sene ikincisini düzenlediklerini ve 30 Ağustos'a kadar devam edeceğini hatırlatarak, “Hem Kadıköy hem de İstanbul'dan misafirlerimizi bekliyoruz” dedi. Sinematek / Sinema Evi Sanat Yönetmeni Emin Alper de Kalamış Yaz Festivali’nin bir parçası olarak Yıldızlar Altında Sinema organizasyonunun açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Heyecanlı ve mutlu olduklarını dile getiren Alper, şunları söyledi: “Bu film dışında 16 film Temmuz ve Ağustos ayları boyunca sinemaseverlerle buluşacak. Yıldızlar altında hep birlikte sinema tarihinin güzel klasiklerini izleyeceğiz. Kadıköy ve İstanbul halkına çok teşekkürler, her zaman bu ilgiyi gösteriyorlar. Biz de bu ilgiyi canlı tutmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

“ÜLKEMİZİN BU TÜR ETKİNLİKLERE İHTİYACI VAR” 

Vatandaşlara böyle bir imkanı sunduğu için Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür eden Deniz Ayman isimli izleyici, “Festival çeşitlilik anlamında güzel. Her kesime hitap ediyor, herkes düşünülmüş” dedi. Yine etkinliğe katılanlardan Mehmet Arslan, “Etkinlik sosyalleşme anlamında çok güzel. Güzel bir ortam oluşturulmuş. Ülkemizin bu tür etkinliklere ihtiyacı var. Daha da iyilerinin olacağını düşünerek bu tür etkinliklere katılmamız gerekiyor. Çünkü biz buralara ne kadar katılırsak o kadar böyle güzel aktiviteler olacaktır” ifadelerini kullandı. Ersin Eren ise “Hem deniz havası alıyoruz hem de müzik dinletileri eşliğinde film izliyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi ve fırsat buldukça daha sık geleceklerini söyledi.

ŞEF ORÇUN ORÇUNSEL: BU ANILARI KADIKÖY’DE YAŞIYOR OLMAK APAYRI

Etkinliğin ardından duygularını dile getiren Şef Orçun Orçunsel, Kadıköy doğumlu olduğunu vurgulayarak, “Burada, doğduğum yerde konser vermek benim için her zaman müthiş bir keyif. Bundan 100 yıl öncesindeki gibi, Chaplin’in filmine canlı orkestrayla eşlik etmek çok büyük mutluluk” dedi ve ekledi: “Çok zor olsa da benim için unutulmaz anılar ve bu anıları Kadıköy’de yaşıyor olmak apayrı bir heyecan ve sevinç. Umarım bu festival devam eder, çünkü çok fazla festivalde yer alsam da katıldığım en güzel festivallerden biri Kalamış Yaz Festivali. Umarım daha da büyürüz, ama bu haliyle bile harika.”

YILDIZLAR ALTINDA SİNEMA

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin katkılarıyla 30 Ağustos’a kadar sürecek Yıldızlar Altında Sinema programı kapsamında, toplamda 17 film izleyiciyle buluşacak. Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi’nin seçkisinde E.T.’den Cazcı Kardeşlere, Altın Ayı ödüllü Alcarrasda’dan Arabesk ve Selamsız Bandosu’na kadar birçok kült film açık havada beyazperdeye yansıtılacak. 30 Ağustos’a kadar onlarca etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Kalamış Yaz Festivali’nde yerinizi almayı unutmayın. Kalamış Atatürk Parkı’nda düzenlenen festivalin ayrıntılı programına Kadıköy Belediyesi’nin internet sayfasından ulaşılabilir.


ARŞİV