Kanada'dan Kadıköy'e uzanan türküler…

Kanadalı halk müziği sanatçısı Brenna MacCrimmon ve arkadaşları ‘Kulak Misafiri’ projesiyle 5 Mart’ta Kadıköy Gitarcafe’de bir konser verdi.

07 Mart 2012 - 14:20

Kanadalı halk müziği sanatçısı Brenna MacCrimmon ve arkadaşları ‘Kulak Misafiri’ projesiyle 5 Mart’ta Kadıköy Gitarcafe’de bir konser verdi.

Müzikseverler, Balkan ve Anadolu türkülerinin özel sesi Brenna MacCrimmon’ı dinlemek için Kadıköy Gitarcafe’nin küçük salonunu doldurdu. Sıcak bir ortamda gerçekleşen konser, MacCrimmon’un kırık Türkçesi ve esprileriyle daha da keyifli hale geldi. Kulak Misafiri ve Ayde Mori albümlerinden Türkçe, Makedonca, Arnavutça gibi farklı dillerde şarkıların yer aldığı konserde, gelenekselden özgür doğaçlamaya çeşitli tarzlardaki çalışmalarıyla tanınan Sumru Ağıryürüyen de yer aldı. Balkan şarkılarını 15 yıldır birlikte seslendiren bu iki eski dosta, ekibin geçtiğimiz yılki Türkiye turnesinden aşina olduğumuz Belçikalı Hilde de Clerq (perküsyon-vokal) ve ABD’li ud sanatçısı Adam Good’un yanı sıra, yine ABD’den Balkan ezgilerinin yıldız kemancısı Jesse Kotansky eşlik etti. Özellikle Kotansky’nin keman soloları, dinleyiciler tarafından yoğun alkış aldı.

Kanadalı sanatçı Brenna MacCrimmon, Türkiye’de Fatih Akın’ın “İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek” filminin yanı sıra, Baba Zula ve Selim Sesler ile yaptığı çalışmalar, solo albümü “Kulak Misafiri” ve Muammer Ketencoğlu, Sumru Ağıryürüyen ve Cevdet Erek ile kaydettikleri ”Ayde Mori” albümüyle tanınıyor.

 

Fotoğraflar: Semra ÇELEBİ


ARŞİV