Kanser ‘yaşatmak' için midir?

Yücel Aydemir, yazdığı ikinci kitabıyla okurları yine şaşırtıyor.

15 Kasım 2013 - 11:04

Semra ÇELEBİ

Dünyanın tuzu yasaklamaya çalıştığı bir dönemde “tuzsuz yaşam olmaz” diyerek dünyanın gündemine oturan Modalı araştırmacı Yücel Aydemir, “Kanser öldürmek için değil yaşatmak içindir” adlı yeni kitabıyla yine şaşırtıyor. YGY Yayınlarından çıkan kitapta kanser araştırmalarında yapılan yüzyıllık “yanlışlar” farklı bir çerçeveden aktarılıyor.
“Kanserin öldüren bir hastalık değil, vücudun ölüme karşı bulduğu en zekice çözüm” olduğunu savunan Aydemir, “Kanser öldürmek için değilse, biz neden ölüyoruz o zaman?” şeklindeki kafalarda oluşan o kaçınılmaz sorunun cevabını vermeye çalışıyor kitap boyunca. 
Önce bugünkü kanser teorileriyle ve kanser tedavileriyle hesaplaşan Yücel Aydemir sonra da kendi tezlerini sunuyor. Kanserin bugüne kadar iddia edildiği gibi “genetiği bozulmuş bir hücre değil, oksijenli solunum yapamayan” bir hücre olduğunu iddia eden Aydemir, herkes kanserli tümörlerle uğraşırken hücrenin enerji üretiminin evrimiyle başlıyor tezlerine.
Aydemir tezini şöyle savunuyor: “Kanser bir süreçtir. Tümör ise bu sürecin belirli bir evresinde oluşan kitledir. Kanser tedavileri daha bu süreci anlamadan sonucu değiştirmeye çalışırlar. Oysa bilimsel mantığa göre sebebini bilmediğin hiçbir şeyin sonucunu değiştiremezsin. Bu değişme olsa olsa ancak bir tesadüfle olur. Kanser tedavilerinin başarısızlığının sebebini işte bu sebep sonuç ilişkisini önemsemeyen tedavi mantığında aramak gerekir.”
İnsandaki kanserleşme sürecini ve kanserleşmenin biyolojik mekanizmasını bilimsel bir yalınlıkla anlatıp sebep sonuç ilişkisini gözler önüne seren Yücel Aydemir’in tıp dünyasında yeni bir tartışma açacağı kesin. Yine de bu tür haberlerin kanser hastalarına umut olacağı da şüphesiz…
Yücel Aydemir yeni kitabıyla 22 Kasım Cuma saat 14.00’te Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda bir konferans verecek. Aydemir’in kanserle ilgili bu ilginç düşüncelerini ayrıntılarıyla öğrenmek isteyenlere duyurulur.
 

ARŞİV