“Kar’a Sevda” resimleri…

Ankaralı ressam Nejat Orhan, Kadıköy’de ikinci kez sergi açıyor

16 Kasım 2021 - 13:10

Kadıköy’deki ilk sergisini iki yıl önce açan Ankaralı ressam Nejat Orhan, yeniden Kadıköylü sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

1979 yılından itibaren Anadolu’nun çeşitli yörelerinde resim öğretmeni olarak çalışan Nejat Orhan, bu yörelere özgü pastoral görünümleri resimlerine yansıttı. “Kar’a Sevda” adını verdiği 24. kişisel sergisinde çoğunlukla kış manzaraları, bozkır sessizliğinin içindeki kar taneleri ve bunların yanında diğer mevsim tatlarının da olduğu tabloları sanatseverlerle buluşturacak. 20 Kasım Cumartesi akşamı saat 18.00’de Barış Manço Kültür Merkezi’nde açılacak olan sergi, 3 Aralık’a dek ziyaret edilebilir.

KAR RESSAMI

Bugüne dek pek çok solo ve karma sergiye katılan Nejat Orhan, 2019 yılında Kozyatağı Kültür Merkezi’nde “Düşte Kalan” adlı bir sergi açmıştı. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü mezunu olan sanatçı; hem bir ressam hem de emekli bir resim öğretmeni.  Ankara Gazi Lisesi’nde 30 sene eğitmenlik yapan sanatçı 1979-87 yılları arasında resim öğretmeni olarak görev yaptığı Anadolu’nun çeşitli yörelerine özgü pastoral görünümleri resmetti. 

Orhan, “Taşradaki güzellikler, bozkırın sessizliği, ıssız sakin köyler, gözünüzün alabildiği kadar ağaçsız alanlar ve içlerindeki birkaç tane ağaç, küçük köy evleri ve içlerindeki yalnız insanlar… Bunlar beni hep etkilemiştir. Bunları elimden geldiği kadarıyla zihnimde biriktirip resimlerime yansıtmaya çalıştım” diyor. 


ARŞİV