Kardeş Türküler 30 yaşında

Kardeş Türküler 30. Yılını Kadıköy’de Kalamış Yaz Festivali’nde kutladı. Konser öncesi Feryal Öney ve Vedat Yıldırım’a 30. yıla dair duygu ve düşüncelerini sorduk

13 Temmuz 2023 - 08:58

Karadeniz’den Balkanlara, Mezopotamya’dan Kafkaslara, şarkılarını ve danslarını barış ve kardeşlik için icra eden Kardeş Türküler 30. Yılını Kadıköy’de Kalamış Yaz Festivali’nde kutladı.

Konser öncesi Feryal Öney ve Vedat Yıldırım’dan 30. Yıla dair duygularını aldık.

FERYAL ÖNEY: Aslında biz 30. Yılımızı büyük kutlamalar yaparak geçirmeyi düşünüyorduk. Ama yaşadığımız coğrafya hem afetler coğrafyası ve insan yaşamının değerli olmadığı bir coğrafya. Depremden sonra içimize döndük ve 30. yılı kutlamayalım, izleyicimizle yaşayalım dedik. 3 Mayıs’ta Cemal Reşit Rey salonunda bir konserimiz olmuştu. Bugün bayağı şenlikli olacak. Kadıköy’ün enerjisi, havası, seyircisi, ortamı gerçekten çok güzel. Bize çok iyi geliyor.

30 yılın sırrı ne?

30 yılın sırrı sanırım içeriğinde. İçimize insanlar geliyor, gidiyor. Çünkü hayat şartları değişiyor, ama Kardeş Türküler cümlesi, hala birlikte yaşama umudunu, inadını, cesaretini, taleplerini barındırıyor. Kardeş Türküler projesi sadece sahnede olanlarıyla değil seyircisiyle, mutfağında olanlarıyla geniş bir proje. Hem çok zevkli, çok renkli, hem de cümleleri çok güzel bir proje. Umuyoruz ki bizden sonra da farklı soundlarda Kardeş Türküler projeleri devam eder.

VEDAT YILDIRIM: Kardeş Türküler’in 30 yılı Türkiye’nin ekonomik, siyasi, kültürel dönüşümlerinin yaşandığı dönemi kapsıyor. Memleket bir yere geldi, biz de kendimizce memleketteki adalet için, barış ortamı için müzik dilinde cevaplar üretmeye çalışıyoruz.

Kadıköy’de sahne almak nasıl bir duygu?

Kadıköy kültürel olarak rahat bir yer. Keşke bütün memlekette bu tür ortamlar yaşansa. Bizde Kardeş Türküler olarak her yere gidemiyoruz. Bizimle çok kültürlülük meselesini, paylaşan, değer veren belediyelerle birlikte olmayı çok istiyoruz. Kadıköy Belediyesi’ne halkların çok kültürlülüğünü sahiplendiği için çok teşekkür ediyoruz.


ARŞİV