KargART sezonu korku ve gerilimle açıyor!

Kadıköy’ün alternatif kültür sanat merkezlerinden KargART, 1 Ekim itibariyle İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’yle yeni sezonunu açıyor.

27 Eylül 2012 - 13:59

Kadıköy’ün alternatif kültür sanat merkezlerinden KargART, 1 Ekim itibariyle İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali’yle yeni sezonunu açıyor. 6 Ekim’deki Ceyl’an Ertem konseri ise, haftanın diğer öne çıkanlarından…

 
Semra ÇELEBİ
 
Plastik ve çağdaş sanatlar, sahne ve performans sanatları, sinema ve müzik alanlarında etkinlikler düzenleyen Kadıköy’ün en eski ve en önemli alternatif kültür sanat merkezlerinden KargART, 1 Ekim’de hasreti sona erdiriyor.
KargART, Ahmet Hamdi Tanpınar adına düzenlenen “Şehir ve Korku” temalı 4. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Söyleşi ve film gösterimlerinin olacağı etkinlikler 4 Ekim’e kadar devam edecek.
Girişin ücretsiz olduğu etkinliklerde dört gün boyunca; edebiyatta korku türü, şehri konu alan korku kurguları, “kentsel dönüşüm ve soylulaştırma” gibi şehir korkuları, kamusal alanlarda yeni direniş biçimleri, fantastik edebiyat ve bilimkurgunun korku edebiyatına etkisi gibi konular işlenecek. Her akşam saat 18.00’de başlayacak söyleşilere Diana Çuli, Khalil Bendip, Karin Karakaşlı, İnci Aral, Sevin Okyay gibi birçok ünlü yazar katılacak.
 
TRAMVAY HATLARI / MANCHESTER MEKTUPLARI
Tramvay Hatları Projesi ise 9 şehri, yazar rezidansı programlarıyla biraraya getirecek, yazarlar misafir oldukları şehirleri tramvayla dolaşarak izlenimlerini matbu ve dijital bir kitapta toplanacak birer kısa öykü ile okurlara sunacaklar. 2 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek etkinlikte projenin İstanbul katılımcısı Çek yazar Jana Sramkova ve Prag katılımcısı Hande Altaylı, projenin fikir annesi Alexandra Büchler’in moderatörlüğünde Tramvay Hatları’nı okurlara sunacaklar. 3 Ekim Çarşamba akşamı gerçekleştirilecek “Manchester Mektupları” etkinliği ise, İngiliz yazar Jenn Ashworth ile Türkiyeli yazar Nermin Yıldırım arasında gerçekleşen çevrimiçi yazışmayı sunuyor. Yazarlar, önümüzdeki birkaç ay boyunca Manchester Mektupları blogunda ve bu etkinlikte de çalışma yaşamlarına ilişkin iç görülerini paylaşacaklar; hâlihazırdaki çalışmaları, ilham kaynakları ve içinde bulundukları sosyal ve politik ortamların yaratıcılıklarına nasıl etki ettiğini tartışacaklar. Aynı gün saat 20.00’de “Korku Öyküleri Okuma” performansı olacak. İlgi çekici olabilir!
 
SİNEMA SEZONU GERİLİMLE AÇILIYOR
Sinema Karga da yeni sezona gerilim ile giriyor. İspanyol yönetmen Alex De La İglesia, 1995 yapımı filmi “El Dia De La Bestia”da komedi ve korku unsurlarını kullanarak medyayı, bilumum nefret söylemlerini ve dini sorguluyor. Peder Angel ve yıkılmaz metalci Jose’nin durmak bilmeyen maceralarında doksanların kıyametimsi karanlığında İspanya’yı göreceğiz. Belki de İspanya aynasından sallanan Avrupa’yı... Gösterimin ücretsiz olduğu film gösterimi 5 Ekim Cuma günü saat 21.00’de başlayacak.
 
ERTEM “ÜTOPYALAR GÜZELDİR” DİYECEK
2010 yılında piyasaya çıkan solo albümü “soluk” ile başarılı bir çıkış yapan alternatif müziğin güçlü sesi Ceyl’an Ertem, kendine özgün müzik algısını bu albümde 40’ı aşkın müzisyenle paylaştı. Taptaze albümü “Ütopyalar Güzeldir”den de şarkıları seslendirecek Ceyl’an, 6 Ekim Cumartesi akşamı Karga’da dinleyicileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Biletler 1 Ekim’den itibaren Karga’da satılmaya başlanacak.
Tel: 0216 449 17 25
 
 


ARŞİV