Karikatür Evi'nde "Çocuk Dergileri" sergisi

Çizgi Roman Okurları Derneği'nin hazırladığı “Geçmişten Günümüze Bir Yolculuk - Çocuk Dergileri” sergisi, 4 Haziran'a kadar Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nde

19 Nisan 2023 - 09:59

Çizgi Roman Okurları Derneği, “Geçmişten Günümüze Bir Yolculuk - Çocuk Dergileri” adlı sergiyi, 15 Nisan Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nde açtı.

   100'e yakın çocuk dergisi kapağının yer aldığı sergi, 4 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

“En büyük hayalim çocuk dergileri ansiklopedisi hazırlamak.” diyen Çizgi Roman Okurları Derneği Başkanı Önder Çakı, “Uzun zamandır ansiklopedinin üzerinde çalışıyorum. Bir başlangıcı olarak bu sergiyi yapmaya karar verdim. 1 Kasım 1928 tarihinde gerçekleştirilen ‘Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun’ ile yayımlanmaya başlayan ilk dergiden, 2001 yılına kadar çıkmış olan çocuk dergilerinin zaman yolculuğunu bu sergimizde göreceksiniz.” dedi.

“BELGESEL NİTELİĞİNDE”

Önder Çakı, “Bu sergide hem bizlerin hem annelerimizin ve babalarımızın hem de dedelerimizin çocukluğunu bir arada görebilirsiniz. Bir belgesel gibi. 100'e yakın dergi kapağı var. Günlük magazin haberlerini, çigi roman tarihini, cumhuriyet tarihini, spor haberlerini aklınıza gelebilecek birçok bilgi var. Kütüphanelerde bile bazılarının izi ve nüshası yok. O yüzden çok değerliler. Halkımızı 4 Haziran'a kadar sergiyi gezmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.  

 

 



 


ARŞİV