Karikatür Evi'nde eğlenceli çizimler

Arel Koleji 4.sınıf öğrencileri, Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde sergi gezerek, karikatür atölyesinde çizimler yaparak keyifli zaman geçirdi.

18 Nisan 2024 - 10:47

Çocukların karikatür ile tanıştığı önemli merkezlerden biri olan Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’ne okul ziyaretleri devam ediyor.

Çocukların Karikatür Evi’nin çalışmaları hakkında bilgi edindiği, sergi gezdiği ve atölye çalışması yaptığı okul ziyaretleri yoğun katılımla sürüyor. Karikatür Evi’nin 16 Nisan Salı günkü misafirleri Arel Koleji 4. sınıf öğrencileriydi.

Karikatür Evi’ndeki sergiyi gezen, merkez hakkında bilgi edinen çocuklar, Karikatür Evi eğitmenleri Akdağ Saydut ve Behiç Pek ile karikatür atölye çalışması yaptı. Çocuklar, iki grup halinde gerçekleşen atölyelerde çizim yapmanın mutluluğunu yaşadı. 

“KENDİNİ İFADE EDEBİLMENİN YOLLARINDAN”

Arel Koleji 4. sınıf öğretmenlerinden Gülçin Çiçek, “Okulumuz Bahçelievler’de. İlk kez Karikatür Evi’ne geliyoruz. 26 öğrencimizle merkeze misafir olduk. Çocukların kendisini ifade edebilmesinin yollarından iri sanat. Sanatın dallarından biri de karikatür. Çocuklarımızın kendilerini ifade edebilmesi ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarması için önemli. Bizde araştırdık. Nereye gidebiliriz diye. Araştırmalarımız sonucunda Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’ni bulduk. Çocuklar resim, yazılı ve sözel anlatım alanlarında çalıştı. Hepsini deneyimledi ama karikatür alanında çalışmamıştı. Karikatür kitapları okuduk.  Fakat çizimi işin mutfağında görmeleri ve öğrenmeleri için bu ziyaretimiz önemliydi.” diye konuştu. 

Arel Koleji 4. sınıf öğrencilerinden Elif Sancak, “Annem bana karikatürü anlatmıştı. Karikatür çocukları güldürmek için yapılan çizimler. İlk defa böyle bir merkeze geldim. İlk karikatürümü de burada çizdim. Çizdiğim çocukları ve kelebeği istediğim renklere boyamak istiyorum. Atölye çok güzeldi.” dedi. 

“EN GÜZEL OKUL DIŞI ETKİNLİKLERDEN”

Yiğit Keser de şunları söyledi: “En güzel okul dışı etkinliklerinden biri. Çünkü diğer gezilerde çizimle ilgili bir şey yapmamıştık. Çok hoşuma gitti. Bana göre karikatür eğlenceli çizimler yapmak. Burada yaptığım çizimde iki tane çocuk sokakta dolaşıyor. Bu çocuklar sokakta kedi seviyor. Kediyi turuncuya diğerlerini de sarı ve yeşil renklere boyamak istiyorum.”


 


ARŞİV