Karikatür Evi'nde sergi

Kadıköy Çizgi Festivali’nde sergilenen çizimler, Karikatür Evi'ne taşındı. Karikatürcüler Derneği, Çizgi Roman Okurları Derneği ve İllüstratörler Platforumu'nun çalışmalarından oluşan sergi 5 Kasım tarihine kadar görülebilir

20 Ekim 2023 - 09:52

Kadıköylülerin büyük bir keyifle katıldığı çizgi roman ve karikatür atölyelerinin adresi olan Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi'nde,  Kadıköy Çizgi Festivali Sergileri 7 Ekim tarihinde bir seçki halinde açıldı. Kadıköy Çizgi Festival alanından Karikatür Evi'ne taşınan sergilerde, Karikatürcüler Derneği, Çizgi Roman Okurları Derneği ile İllüstratörler Platforumu'nun 35 çalışması yer alıyor.  Üç kurumun çalışmalarının yer aldığı sergileri, 5 Kasım tarihine kadar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında görebilirsiniz. 

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi Birim Sorumlusu Meriç Karçal, “Kadıköy Çizgi Festivali'ne davet ettiğimiz kurumlar var. Karikatürcüler Derneği, Çizgi Roman Okurları Derneği ile İllüstratörler Platforumu da bu kurumlar içinde yer alıyor. Bu kurumlarla yıl boyunca çeşitli çalışmalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Festival alanında da çalışmaları sergileniyor. Üç gün boyunca sergilenen çalışmaları, daha fazla kişiye ulaştırmak için Karikatür Evi'ne taşıdık. Bu yıl başlattık. Önümüzdeki yıl da devam edeceğiz. ” dedi. 

Meriç Karçal, “Çizgi Roman Okurları Derneği'nin 'Çizgi Romanı Yaşatanlar', Karikatürcüler Derneği'nin 'Ustalar Kuşağı: 50'ler' ile  İllustrators Platformu'nun da 'Gelecek Gençlerin Karma Sergisi' adı altında çalışmaları yer alıyor. Karikatürcüler Derneği'nin 'Ustalar Kuşağı: 50'ler başlığı altındaki sergide 1950'ler de üretmiş çizerlerin eserleri var. Güzel bir arşiv sergisi oldu.İllüstratörler Platforumu, Haliç Üniversite ile İP Academy (İllustratos Platform Academy) diye bir oluşuma gittiler. Genç çizerlere belirli periyotlarla eğitimler veriliyor. Onların hazırladığı çizgi roman ve resimli roman çalışmalarından örnekler var. 'Çizgi Romanı Yaşatanlar' sergisinde de farklı çizerlerin işleri bulunuyor.” diye konuştu. 

SERGİNİN ALBÜMÜ ÇIKTI

“Çizgi Festivali'nde  4. sergimiz de vardı. O da Karikatür Evimizin sergisiydi.“ diyen Karçal, sözlerine şunları da ekledi: “Yıl boyunca öğrencilerle yaptığımız çalışmalardan oluşan bir seçkiydi. Karikatür Evi sergisini Çizgi Festivali'ne taşıdık. O serginin 'Karikatür Evi Yıllık: 2023' adında yıllık albümünü de yaptık. Albüm de bu sene başlattığımız yeni bir çalışmamız oldu.  Kadıköy Çizgi Festivali Sergileri'ni de bir katalog altında topladık.”

 

Etiketler; karikatürevi

ARŞİV