Karikatür Evi'nde yaz dönemi başladı

Karikatür Evi’nde çizgi meraklılarının sevdiği karikatür ve çizgi roman yaz atölyeleri, 8 Temmuz Pazartesi günü başladı

11 Temmuz 2024 - 09:35

Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi, hayal gücünü besleyerek yaratıcılığı ortaya çıkaran atölyelerin bulunduğu yaz programı hazırladı. Çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin katılabileceği karikatür ve çizgi roman atölyeleri, 8 Temmuz’da başladı.

Kadıköy’de oturma koşulunun aranmadığı fakat kontenjan kısıtlamasının olduğu atölyeler, 29 Ağustos’ta son bulacak. Üç dönemden oluşan atölyeler, kayıt yaptırdığınız atölye dönemi iki hafta, haftada iki gün aynı gün ve saatte gerçekleşiyor. Hafta içi olan atölye, 8 saatte tamamlanıyor. Çocuklar için düzenlenen atölyeler, saat 12.30’da başlayıp saat 17.00’de bitiyor. Yetişkin atölyesi ise 18.00 ile 20.00 saatleri arasında. 

Atölyelerin başladığı ilk gün Karikatür Evi’ne gittik, yaz dönemi heyecanına ortak olduk. 

Kışın da yazın da atölyelerde eğlenerek öğrendiklerini dile getiren karikatür atölyesi eğitmeni Ayşe Işın, şunları söyledi: “Atölyede ne çizeceğimize birlikte ortak karar veriyoruz. Herkes bir fikir söylüyor. Konuyu bu şekilde belirleyince çocuklar daha çok istekli oluyor. Karikatürle kendilerini özgürce ifade ediyorlar. Konu üzerinden sorular soruyoruz. Çocuklar sadece çizmiyor. O çizimle birlikte hayal gücü gelişiyor, yaratıcılık ön plana çıkıyor. Bu da çocukların gelişimine katkı sağlıyor.”

“KARİKATÜRÜ MERAK ETTİM”

Karikatür Evi ile yaz atölyesi ile tanışan Simay Barker, “İlk defa geliyorum. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok sevdim. Burayı da çok beğendim. Okulumda görsel sanatlar dersinde karikatür konusunu işlemiştik. Oradan merak ettim ve atölyeye gelmek istedim. Yaz dönemi boyunca devam edeceğim. Kışın da gelmeyi çok isterim.” dedi. 

Çizgi roman atölyesine üç yıldır hem yaz hem de kış devam eden Defne Eren, “Ailemde karikatür, çizgi roman ve resim ile ilgilenenler var. Ben de çizgi roman yapmayı çok sevdiğim için onlar burayı önerdi. İyi ki önerdiler. Çizgi roman hazırlarken karakterlerin nasıl durması, arka planın nasıl olması gerektiğini öğrendim. Teknik bilgi edindim. İyi bir gelişim kaydettim.” diye konuştu. 

“DUYGULARIMI RAHAT İFADE EDİYORUM”

Mercan Kasapoğlu da şunları söyledi: “Karikatür Evi’ne dört yıldır geliyorum. Karikatür çizmek beni rahatlatıyor, duygularımı ifade edebiliyorum. Burada çizdiklerimi okulumda sergiledim. Öğretmenlerim ve arkadaşlarım çok sevdiler, bayıldılar. Onlar çok beğenince kendimi çok özgüvenli hissettim. Burayı çok seviyorum. Yeni arkadaşlar da edindim. Yazın yine çok güzel geçecek.”


Yaz atölye programına katılmak isteyenler, https://kadikoy.bel.tr/genel/karikatur-evi-2024-yaz-atolye-programi  web sayfasından online başvuru yapabilir, bilgi almak için de (0216) 418 10 49 numaralı telefonu arayabilir. 






 


ARŞİV