Kasım’da gülüşmeye davet!

Sonbahar ayı Kasım’ı gülüşlerle ısıtmaya hazırlanan İstanbul Komedi Festivali başlıyor. Kentin çeşitli mekanlarında yapılacak 78 gösterinin 8’i de Kadıköylüleri güldürecek!

23 Ekim 2018 - 13:39

Oyuncu-yazar Yılmaz Erdoğan’ın “Düş işlerine kafayı takmış, güldürme işini ihtisas, ağlatmayı huy edinmiş hülasa her nevi duygu üretiminin müptelası olan sanatçılar birliği” diye tanımladığı Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM), İstanbulluları güldürmeye hazırlanıyor.

BKM’nin geleneksel hale getirdiği Kasım ayına “kahkaha ayı “ dedirtmeyi hedefleyen  “İstanbul Komedi Festivali ” başlıyor.  “Söyleyin de beraber gülelim!” sloganıyla yola çıkan İstanbul Komedi Festivali, 2-18 Kasım tarihlerinde çeşitli mekanlarda gerçekleşecek. Alternatif ve avangart projelere zemin hazırlayan BKM, 2016 yılından itibaren gerçekleştirdiği “İstanbul Komedi Festivali” kapsamında, mizahın ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi ve en yeni isimlerini ağırlayarak, İstanbul kent kültürüne yepyeni dinamikler kazandırmayı amaçlıyor. Her yıl değişen ve gelişen takvimiyle "İstanbul Komedi Festivali", Dünya’nın pek çok ülkesinde süregelen uluslararası komedi festivalleri gibi uzun soluklu ve geleneksel bir yapıya zemin hazırlamanın yanı sıra, komedinin her alanını kucaklayan yaratıcı unsurların uluslararası bir platformda oluşmasını ve ilerlemesini hedefliyor.

78 KEZ GÜLDÜRECEKLER!

Festival kapsamında tam 78 ayrı gösteri Beşiktaş’taki BKM Tiyatro ve BKM Mutfak Çarşı, Maslak’taki BKM Mutfak Uniq, Başakşehir’deki Moi Sahne, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Bahane Kültür Salon olmak üzere şehrin iki yakasındaki 6 farklı mekanda gerçekleştirilecek.

 Festivalin Kadıköy’deki gösterimleri şöyle;

  • Doğu Can, “İkinci Sezon Birinci Bölüm" adlı gösterisi ile bizleri çocukluğundan sahnede bulunduğu şimdiki ana kadar süren kahkahalarla dolu bir yolculuğa davet ediyor. (2 Kasım Cuma/21.00/Bahane Kültür)
  • Dört yılı aşkın süredir doğaçlama tiyatroyu hayatlarına katan ve çeşitli sahnelerde gösterilerini sergileyen’ Yerli Yersiz’ ekibi,  doğaçlama gösterileriyle sahnede olacaklar. Doğaçlama tiyatro eğitiminin üniversite yıllarındaki beraberliklerle bir araya gelmesi ile 2013 yılında kurulan ekip, Çağlar İçer, Can Salih Yarangümelioğlu, Mert Potur, Paylun Boyacı, Sena Miskioğlu ve Can Sücüllü’den oluşuyor. (8 Kasım Perşembe/21.00/Bahane Kültür)
  • Mustafa Sağır, ''Sağır Duymaz Uydurur'' isimli gösterisi ile seyirciyi sınırlarda absürt bir yolculuğa davet ediyor. Seyrettikten sonra her şey eskisi gibi olacak! (9 Kasım Cuma/21.00/Bahane Kültür)
  • Oyuncu Alper Kul, ‘Alper Yine Hamileyim!’ gösterisini sunacak. Baba olma sürecini öğrenmeye çalışan bir baba, uyumayan bir çocuk, hamilelik sürecinde ve sonraki loğusalık döneminde hormonları ip atlayan bir annenin hikâyesini anlatıyor. (13 Kasım Salı/20.30/Kadıköy Halk Eğitim)
  •  6 komedyenin, 2 perdeye bölünmüş şekilde 10’ar ve 15’er dakikalık stand-up performanslarından oluşan BKM Mutfak Açık Mikrofon gecesi olacak. (14 Kasım Çarşamba/21.00/Bahane Kültür Salon)
  • Azot ekibinin doğaçlama gösterisi. Bir gösterimde iki farklı hikaye olacak. Gece boyunca seyirciden gelen çıkış noktalarıyla iki farklı doğaçlama hikayenin yazılışına tanık olunacak. (15 Kasım Perşembe/20.30/Bahane Kültür)
  •  Ahlat Ağacı ve  Ölümlü Dünya  filmlerindeki başarılı performansının yanı sıra Güldür Güldür Show’daki stand up gösterisiyle tanınan Doğu Demirkol, tek kişilik gösterisiyle sahnede. (16 Kasım Cuma/20.30/Kadıköy Halk Eğitim)
  • Güldüy Güldüy Show Çocuk, “Best Of” gösterisiyle sahnede. Ezo Sunal'ın sunumundaki gösteride, ekranların küçük isimleri güldürecek.  (17 Kasım Cumartesi/17.00/ Kadıköy Halk Eğitim)
  •  BKM Mutfak Açık Mikrofon komedyenlerinden Gözde Karakaya ve Hidayet Tılı tek kişilik gösterileriyle sahne alacak. (17 Kasım Cumartesi/20.00/Bahane Kültür)
  • Baturay Özdemir, ‘Prime Time Stand-up’ adlı tek kişilik gösterisiyle sahnede olacak. (17 Kasım Cumartesi/21.30/Bahane Kültür)

http://www.istanbulkomedifestivali.com/


ARŞİV