Küba’dan filmler Türkiye’den belgeseller

Yeldeğirmeni Sanat’ta Küba filmleri, Barış Manço Kültür Merkezi’nde ise yönetmenlerin de katıldığı Türkiye’den belgeseller ücretsiz gösteriliyor

17 Şubat 2017 - 13:24

Kadıköy Belediyesi, Jose Marti Küba Dostluk Derneği ortaklığı ile Küba sinemasından çeşitli örneklerini, şubat ayı boyunca ücretsiz olarak Yeldeğirmeni Sanat'ta izleyicisiyle buluşturuyor.

Küba Film Günleri kapsamında bu hafta Juan Carlos Tabio’nun yönetmenliğini yaptığı “Otobüs Durağı” adlı filmin gösterimi olacak. Bir Küba kasabasındaki köhne bir aktarma durağında, otobüs bekleyen yolcuların oluşturduğu kuyruk uzar da uzar. Geçen otobüslerin hepsi doludur. Tek umutları, durağın yegâne aracının tamir edilmesidir. Saatler geçer. Genç mühendis Emilio, bir İspanyolla nişanlı genç ve güzel Jacqueline, isimsiz bir kör adam ve diğerleri beklemektedir. Gece yarısına doğru Havana istikametine gitmekte olanlar tamir edilen otobüse biner. Ancak otobüs yeniden bozulur…

Kübalı yazar Arturo Arango’nun 1994 tarihli, “Bekleme Kuyruğu” adlı ödüllü öyküsünden uyarlanan bu dokunaklı ve mizahi film, gerçekçilik ve fantezinin harika bir karışımında parıldayan insan doğasının zaferini kutluyor.

Otobüs Durağı 20 Şubat Pazartesi 20.00’de Yeldeğirmeni Sanat’ta.

PERDEDE GÖÇ

Barış Manço Kültür Merkezi ise Belgesel Sinemacılar Birliği ile birlikte bu coğrafyadan perdeye yansıyan gerçekleri Kadıköylülerle buluşturuyor. Her Salı ücretsiz gerçekleşen gösterimlerde bu hafta “Göç” adlı belgesel var.

Çoruh Nehri üzerinde 25 yıl önce yapımına başlanan barajlar, nehrin kenarında yaşam kuran, azgın suların getirdiği toprakları sırtlarında taşıyarak yarattıkları tarlalarla geçimlerini sağlayan köylüleri, kendi topraklarından, evlerinden ve kültürlerinden kopararak zorunlu göçe mecbur bırakıyor. Bunu beyaz perdeye taşıyan Mehmet Özgür Candan, Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki gösterime konuşmacı olarak da katılacak. Film 21 Şubat Salı 20.00’de!

KISA NETTİR!

Geçen sayımızda duyurmuştuk ama biz yine de hatırlatalım: II. Kısa Film Kolektifi Film Festivali 17 Şubat’ta başlıyor. Geçen sene ilki gerçekleştirilen Kısa Film Kolektifi Festivali, bu sene de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde ve Karikatür Evi’nde, 17-18-19 Şubat 2017 tarihlerinde kısa film severlerle buluşacak. Festival, başlıca kısa film festivallerinde kaçırdığımız ya da izlemeye doyamadığımız kısa filmleri tek programla kolektif bir seçki haline getirmeyi ve kısa filmle ilgilenen amatör, profesyonel herkesle bir araya gelmeyi hedefliyor. Bütün gösterimlerin ücretsiz olduğu festivalin ayrıntılı programına gazetekadikoy.com.tr’den ulaşabilirsiniz. 


ARŞİV