Kente dair belgeseller…

Kadıköylüler, Kadıköy Belediyesi Akademi’nin gerçekleştirdiği belgesel film gösterimleriyle yıldızlar altında belgesel izleme keyfi yaşıyor

22 Eylül 2017 - 12:21

Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği belgesel günlerinde ilk gösterim 14 Eylül Perşembe günü 20.00’de gerçekleştirildi. Kente ve toplumsal mücadele pratiklerini anlatan belgesel kuşağının ilk filmi, 2016 yılında yapılan 48 dakikalık “Emek Sineması Mücadelesi” adlı belgesel oldu.

Belgesel gösteriminin ardından “Emek Bizim İstanbul Bizim İnisiyatifi”nden Sanem Aytaç ve Fırat Yücel filmin çekim süreci hakkında bilgi verdi. Kamu yararı ve kentlilerin söz hakkı göz ardı edilerek yıkılan ve yerine AVM yapılan Emek Sineması için verilen mücadelenin seyircinin gözünden aktarıldığı film, insanların birbirinden habersiz çektiği görüntülerin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş. Bu anlamda kentine sahip çıkan insanların ortak kurgusu olma niteliği de taşıyor.

BELEDİYEDEN SERVİS İMKÂNI

Belgesel film gösterimlerini izlemeye gelenler genel anlamda Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği kültürel etkinlikleri beğendiklerini ifade ederken, belgesel film gösterimlerinden memnun kaldıklarını belirtti.

Kadıköy Belediyesi film gösterimlerinin düzenlendiği günlerde izleyiciler için saat 19.00’da Kadıköy Rıhtım’da bulunan Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK) ile 19.15’te Kadıköy Belediyesi’nin Hasanpaşa’daki ana binası B Kapısından Kadıköy Belediyesi Akademi’ye servis imkânı sunuyor.

PROGRAMDA NELER VAR?

Kadıköy Belediyesi Akademi’nin düzenlediği Belgesel Film Gösterimi programı kapsamında 21 Eylül Perşembe günü 20.00’de “Ucu Olmayan Şehir”, 28 Eylül Perşembe günü 20.00’de “Mülteciyim İşte Buradayım ve Knitstanbul” ve 5 Ekim Perşembe günü 20.00’de “Benim Çocuğum” belgeselinin gösterimi olacak. Filmlerin ardından söyleşiler olacak.


ARŞİV