Kente Kadıköy’den Bak   HAFTANIN KAÇMAZLARI

Kente Kadıköy'den Bak HAFTANIN KAÇMAZLARI KONSER Cem Adrian Kadıköy'e geliyor Bu haftanın kaçmazları arasında, farklı ses...

16 Aralık 2016 - 13:17
Kente Kadıköy'den Bak

HAFTANIN KAÇMAZLARI








KONSER
Cem Adrian Kadıköy'e geliyor
Bu haftanın kaçmazları arasında, farklı ses tonuyla ciddi bir dinleyici kitlesine ulaşmış olan Cem Adrian'ın Kadıköy konserleri geliyor. Adrian, sonbaharda yayımlanacak quot;Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorumquot; albüm konseri ile Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde sahne alacak.
Cem Adrian'ın 13 Eylül Cumartesi akşamı 17.00 ve 20.00'de vereceği konserlerin biletleri Biletix'ten temin edilebilir. Bilet fiyatları 45.00 ila 65.00 TL arasında değişiyor.




middot; Şengal'le dayanışmak için Bostancı'ya!
Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), 14 Eylül Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde büyük bir etkinlik düzenliyor. Bütün geliri Şengal'deki katliamdan kurtulan halklara bağışlanacak etkinlik saat 17.00'de başlayacak.
0212 251 85 06 / [email protected]

middot; KadıköySahne sezonu açıyor
Kadıköy'ün son yıllardaki en önemli alternatif konser mekânlarından biri olan KadıköySahne, sezonu 19 Eylül'de Flört konseriyle açıyor. Dj kabininde ise Rock Fm'den Ozzy olacak. Havalandırma sistemi yenilenen ve yeniden düzenlenen mekânın ikinci konuğu ise Luxus olacak. Luxus'un konseri ise 20 Eylül Cumartesi akşamı! Bilet fiyatları 34.00 TL.
0216 550 04 92 / 0530 155 94 02 / www.kadikoysahne.com

















TİYATRO

Ekonomania prömiyer yapıyor
Tiyatro sezonu henüz başlamadı ama bu hafta özel bir oyun Kadıköy'de ilk kez izleyiciyle buluşuyor. Türkiye ve Almanya'dan iki tiyatro grubunun ortak projesi olan Ekonomania , prömiyerini 18 Eylül'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapacak. Altıdan Sonra Tiyatro/ Kumbaracı50 ve Theater an der Ruhr'un birlikte sahneye koyduğu oyun, Almanca ve Türkçe oynanacak. 18 Eylül'deki prömiyeri kaçırırsanız üzülmeyin; Ekonomania, 19-20-21 Eylül günlerinde de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi sahnesinde olacak.
Bilet fiyatları: Tam 50.00, öğrenci 30.00 TL
(212) 243 50 51






SERGİ






Ürün'de yeniden Resmin Ustaları

1995 yılının Nisan ayında Resmin Ustaları isimli karma bir sergiyle açılan Ürün Sanat Galerisi, yıllar sonra yeniden aynı ustaların yapıtlarından oluşan karma bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergide Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yanı sıra, yetiştirdiği ressamların da eserlerine yer veriliyor. Hüseyin Bilişik, Leyla Gamsız, Mehmet Pesen, Ruzin Gerçin ve Zeki Kıral'ın resimlerinden oluşan sergi, 20 Eylül-1 Kasım tarihleri arasında Göztepe'deki Ürün Sanat Galerisi'nde görülebilir.




















KULAK VER (MÜZİK)
Güney İran müziğiyle dansedin!
Kadıköy'ün etnik müzik dinleme olanağı bulduğumuz ender mekânlarından Gitarcafe, uluslararası bir festivale ev sahipliği yapıyor. Güney İran müzik ve dansının sergileneceği, Zâr Uluslararası Müzik Dans Festivali , 17-18 Eylül günlerinden Kadıköy Gitarcafe'de olacak.
Festivalin önde gelen ismi müzisyen ve dansçı Shanbezadeh Saeid'in grubunda kendisinin yanı sıra Naghib Shanbezadeh ve Habib Meftah Booshehri yer alıyor. Güney İran'dan festivale katılan jofti (çift klarnet) çalan Majid Pakdel diğer bir isim. Clara Lou Tow festivale Fransa'dan katılan şarkıcılar. Portekiz ve Fransa'dan Francisco Cordovil ve Manou Codjia, Güney İran müziğini caz yorumlarıyla festivalde yer alıyorlar. Hamnawa geleneksel ve klasik İran müziğinden örnekler seslendirecek. Nozar Saadat Hiroun Ensemble Güney İran'daki Boushehr şehrinden müzikleri bizlerle paylaşacak. Kerman'dan gelen bir diğer grup Pasargad Ensemble geleneksel İran enstrümanlarını çalan bir perküsyon grubu.
İçinde sekiz konser, iki atölye ve bir jam session(doğaçlama)nın olduğu Zar Uluslararası Müzik ve Dans Festivali'ne tüm müzikseverler davetli!
Her bir konser ve atölyenin katılım ücreti 30.00 TL. Festivaldeki sekiz konserin tümüne 100 TL vererek katılmak mümkün. Atölye çalışmaları ise müzik öğrencilerine ücretsiz.
Rezervasyon ve kayıt için: [email protected]

VENÜS İstanbul la açılıyor
Yıllarca hobiler üzerine onlarca etkinlik düzenleyen Hobi Sanat Merkezi, yeni sezonda yoluna Venüs Sanat Galerisi olarak devam ediyor. Yani artık sadece sergilere ev sahipliği yapacak. Göztepe'deki Venüs Sanat Galerisi, sezonu İstanbul adlı karma sergiyle açıyor.
15 ndash;30 Eylül 2014 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergi farklı disiplinlerde İstanbul temalı resimleri içeriyor. Sergide 36 sanatçının resimlerini görmek mümkün.
0216 565 3572

BÜYÜLÜ FENER (SİNEMA)








Blind (Körlük)

Festival filmlerini vizyona taşıyan Başka Sinema, bu hafta yine ödüllü bir filmi izleyenle buluşturuyor. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma bölümünde En İyi Film ödülünü alan Blind (Körlük), pek çok sinemayla birlikte Kadıköy Moda Sahne /Sineması'nda izlenebilir.
Norveçli yönetmen Eskil Vogt'un ilk uzun metrajlı filmi Körlük, görme duyusunu kaybedince eve kapanan bir kadın yazarın aklını da kaybetmemek için gerçekliğe sıkı sıkı sarılma mücadelesini işleyen, gerilimli olduğu kadar mizah unsurlarını da kullanan bir dram. Görüntü yönetmenliğini Dogtooth / Köpekdişi'nin de kameramanlığını üstlenen Thimios Bakatakis'in yaptığı ve yalnızca görme değil yazma ve yalnızlık üzerine de bir film olan Körlük, gerçeküstü atmosferi, seyrek diyalogları ve sürprizli mizahıyla son derece özgün.
Moda Sahne /Sinema: 0216 330 5801


HAFTANIN PUSULASI
(KİTAP)




Dewreş ile Adule
Yüzyıllarca zulme uğrayan Ezidiler bir kez daha yaşadıkları korkunç acılarla gündemimizde. Bu nedenle, Önsöz'ümüzü Ezidi aşkını anlatan bir romana dair söylüyoruz.
Şengal'de, Musul'da, Kobane'de, Rojava'da İŞİD'ın zulmü sürerken lsquo;Dewreş ile Adule'nin aşk hikâyesi Ezidilere yapılanları farklı bir açıdan değerlendiriyor. Yazar Ali Oruç, şimdi Şengal'den Cudi'ye göçen Ezidiler'in yıllar önce, Ceylanpınar'dan, Cudi'den, Şengal'e uzanan o yolculuklarını anlatıyor. O yolculukta birbirlerine âşık olan Dewreş ile Adule'nin yaşadıkları ise romanın ana mevzuunu oluşturuyor.
Yurt Yayınları / 260 Sayfa / 16.00 TL






ALBÜM





Anka / Metin Altıok Şiirlerinden Şarkılar
2 Temmuz 1993'te, Pir Sultan Abdal Kültür Şenlikleri için geldiği Sivas'taki Madımak Oteli'nde, kör cehaletin devlet eliyle körüklediği büyük yangının içinde kaldı Metin Altıokhellip; Çoğu insan O'nu bu katliamla tanıdı. Oysa Evde Yoklar ın, Kavaklar ın, Kuşlu Gazel in, Düşerim in, Kimliksiz Ölüler in şairi, 13 kitabın yazarıydı O. Ve elbette onlarca öğrencisinin gönlüne kelimeler konduran bir öğretmendihellip;
Şimdi, yani o günden tam 21 yıl sonra, Ben hep ölüme ve aşka inandım diyerek gittiği sonsuzdan bıraktığı dipsiz sözleri, müzisyenlerin şarkılarında nidalanıyor. Aralarında Sezen Aksu, Zülfü Livaneli, Zuhal Olcay, Candan Erçetin, Mazlum Çimen, Doğan Duru, Demet Sağıroğlu, Birsen Tezer gibi isimlerin de olduğu 30'a yakın sanatçı, Anka adı verilen albümde, yepyeni bestelerle Metin Altıok şiirlerine ses oluyor.
Anadolu Müzik Yapım / 2 CD 28 Şarkı / 32.00 TL




Çok Satanlar:
1- Hevra/Beraber / Aynur / Sony Müzik / 15.90 TL
2- İlk Şarkılar / Fazıl Say / Ada Müzik / 15.90 TL
3- Geçsin Günler / İnce Saz / Kalan Müzik / 15.90






DVD

Benim Çocuğum
Bu hafta Gazete Kadıköy okurları için seçtiğimiz DVD Benim Çocuğum . Türkiye'den 5 ailenin katılımıyla hayata geçirilen belgesel, lezbiyen, gey, biseksüel ve trans çocuklarının hikayelerine bu sefer anne-babaların gözünden bakıyor. Ebevyenlerin ve çocukların hissettiği inkar, travma, çaresizlik, korku, utanma ve kabullenme insani duygular itiraf öyküleriyle beyazperdeye yansıyor.
Yönetmenliğini belgesel sinemacı ve akademisyen Can Candan'ın üstlendiği yapım, homofobinin ve transfobinin karşısına çıkabilecek en güçlü direnişin yine aile desteği olduğunu ispatlar nitelikte.
As Sanat / 20.00 TL




Şehrin Kadıkeyfi


Denizden babam çıksahellip;

Balık mevsimi geldi çattı. Denizden babam çıksa yerim diyenler soluğu, birbirinden leziz balıkları bir sanatçı ustalığıyla sunan restoranlarda alıyor şu günlerde. Tezgâhtan seçtiğiniz taze balıkları, çeşit çeşit mezeyle ve buz gibi meyle birlikte yiyebileceğiniz lokantaların başında Kadı Nimet Balıkçılık geliyorhellip;




Kadıköy'ün alışverişi en tatlı bölgesi Tarihi Çarşı, her zamankinden daha hareketli bu günlerde. Nihayet balık mevsimi geldi, tezgâhlar taze balıklarla şenlendi. Denizin yamacında Kalkedon'un kucağında, meyle muhabbete dalıp eşsiz lezzetleri tatmak isteyenlerin tercihi elbette ve yine balık lokantalarıhellip;
Tarihi Çarşı'nın en eski ve vazgeçilmez balık lokantalarının başında Kadı Nimet geliyor.
40 yılı aşkın bir süredir çarşı esnafı olan Nimet Köseoğlu tarafından, canlı balık satmak üzere kurulan mekân artık üç katlı, her daim dolu bir restoran.
Kadı Nimet'in en önemli özelliği; Kadıköy'ün, tezgâhtan seçtiğimiz balıkları, gözlerimizin önünde ayıklatıp pişirtebildiğimiz ilk balıkçısı olması. Küçük bir balık tezgâhından büyük bir balık restorana dönüşmesi de böyle olmuş zaten. Balıklar pişirilmeye başlayınca tezgâhın yanına önce bir iki masa atılmış, sonra talep yoğunlaşınca doğallığında koca bir mekâna dönüşmüş Kadı Nimethellip;
Balıkçılar Çarşı'nın tam ortasında yer alan Kadı Nimet, hareketliliği sevenlerin ilk tercihi. Tezgâhın yanında, sokağa dizilen masalardan birine oturduğunuzda, balıklarınızı kedilerle paylaşıp, satıcıların seslerini dinleyebilir, kalabalığın gürültüsünde kendinizi unutabilirsiniz. Daha sessiz ve ağır bir yemek için Kadı Nimet'in iç salonlarını tercih etmek mümkün.
Rakı şişesinde balık olmak isteyenlere ise tavsiyemiz teras katı. Burada hem lezzetli hem keyifli dost sohbetlerine, taş plaklardan çalan müzikler eşlik ediyor.
Ancak her daim dolu olan Kadı Nimet'te bütün bunları yapabilmeniz için önceden rezervasyon yaptırmak şart!

KIYMETLİMİZ BALIK
Kadı Nimet'in hamarat aşçıları kıymetlimiz balık diyorlar ve en güzel işlenmiş hallerini sunuyorlar. Örneğin; lakerda, balık pastırması, ahtapot ızgara, somon fume, çiroz...
Balıkları kadar olmasa da mezeleri de ağız tadınıza uygun düşebilir. Peyniri Ezine'den, zeytini Hatay'dan, enginarı İzmir'den, zeytinyağını Ege'den, kayakoruğu ve börülceyi Çanakklale'den getirtiyorlar. Meze seçimi yaparken isli uskumru çiroz istemeyi unutmayın!
Mutfak ekibinin tek kadın aşçısı Nurcan hanımın çeşit çeşit tatlıları da gecenin sonunda midenizi şenlendirebilir. Şu günlerde en çok tercih edileni ise dondurmalı incir tatlısı hellip;

LOGOSU KAZ RODİ
Nimet Köseoğlu'nun Aydın'da balıkçılık yaparken yanında olan ve İstanbul'a geldiğinde bırakmaya kıyamayıp yanında getirdiği Kaz Rodi, restoranın logosuna ilham vermiş. Rodi, 11 yıl Kadıköy'de yaşadı ve başta çarşı esnafı olmak üzere tüm Kadıköylülerin sevgilisi haline geldi. Bu sevgi o kadar büyüdü ki Kadıköy Belediyesi, Rodi'nin heykelini yaptırdı. Ancak heykel dikildikten bir hafta sonra çalındı ve hala bulunamadıhellip;
2008'de sahibi Nimet Köseoğlu'nu kaybeden Kadıköy'ün maskotu kaz Rodi ise sahibinin yokluğunda bunalıma girdi ve öldü. Rodi, Karacaahmet Mezarlığında bulunan sahibinin ayakucuna gömüldü.
İki kişilik tahmini hesap/ içkili: 100 TL
Adres: Caferağa Mahallesi Serasker Caddesi No 10/A Kadıköy
Tel: 0216 3487386,0216 3487389

KADIKAFE








Kırk yıllık hatır için;

FAZIL BEY'İN TÜRK KAHVESİ
Kadı Nimet'te geçirdiğiniz mezeli, meyli, balıklı, bol muhabbetli akşamı bir kahvecide sonlandırmak güzel bir fikir olabilir. O halde rotamız yine çarşının içinde bir mekan; Fazıl Bey'in Türk Kahvesi. Dünyaca ünlü kahve markalarına Türk kahvesiyle kafa tutan dükkân, özel yerinde yarım asırdır hizmet veriyor.
Babası, Kadıköylü yüksek mimar Fazıl Tuncalı'nın yıllarca alışveriş yaptığı Kahveci Yavuz'un dükkânını 2001'de satın alan Ragıp Tuncalı, 200 yıllık binayı restore ettirerek sadece satılan değil tadılan kahve dükkânına çevirmiş. Bir zamanlar çarşının tek kahvecisiyken şimdi etrafında onlarca kahvehane bulunuyor.
Dost meclisinde muhabbetiniz tamamsa, o vakit Fazıl Bey'in Türk Kahvesi deryasının, yanında çifte kavrulmuş lokumunu tadarken, kahvesinden yudumlama vaktidir.
Adres: Serasker Cad. No:1/A Kadıköy, Osmancık Sok. No: 13/B Tel 0216 449 05 90


KADIBAR


















Rock, blues, caz aşkına; SHAFT
Bu hafta sonu, rakı balık muhabbetine değil, müziğin evrensel dünyasına dalmak istiyoruz diyorsanız Kadıköy'ün en eski canlı müzik mekânına davet edelim sizi.


1999'da caz ve blues'u Kadıköy yakasında dinleyicisiyle buluşturmak amacıyla kurulan Shaft, müziğin evrenselliğine ve çoğulluğuna olan inancıyla, sahnesini bugüne kadar binlerce sanatçı ve gruba açtı. Yalnız caz ve blues türlerinde değil, 2002'den itibaren başta Rock ve Hardrock olmak üzere diğer birçok dalda da takipçilerine ulaşabilen önemli bir canlı müzik mekânı olmayı başardı.
Shaft şimdiye kadar Neşet Ruacan'dan, Erkan Oğur'a; Yavuz Çetin Grup'tan, Boogie People'a, Fatih Erdemci'den Hayko Cepkin'e onlarca sanatçı ve grubu sahnesinde ağırladı.
Yaşar Kurt, Moğollar, Pilli Bebek, Düş Sokağı Sakinleri gibi yerli rock'un en ağır toplarını dinleyicisiyle buluşturan Sahft'ta Cem Karaca da ölmeden önceki son konserini vermişti.
Shaft'ta bu haftasonu:
- Cork (Klasik Rock Cover) / 13 Eylül Cumartesi 20.45 / Giriş 25 TL (1 yerli içki dahil)
- The Flat Band (Poprock) 13 Eylül Cumartesi 22.45 / Giriş 25 TL (1 yerli içki dahil)
- Acil Servis (Poprock) / 13 Eylül Cumartesi 01.00 / Giriş 25 TL (1 yerli içki dahil)
- Anerras (rock) / 14 Eylül Pazar 21.00 / Giriş 10 TL
- Melek İrdem Kukla (Pop rock) / 14 Eylül Pazar 23.30 / Giriş ücretsiz
Adres: Serasker Cad. Osmancık Sok. No: 13/B Altıyol
Tel: 0216 4490590





SİNE-VİZYON


Belalı Rehine / 11:30 - 13:50 - 16:10 - 18:30
Lucy / 11:00 - 13:10 - 15:20 - 17:30 - 19:40 - 21:50
İnsan Avı 11:00 13:45 16:30 19:15 22:00
Kaset İşi11:00 13:00 15:15 17:30 19:45 22:00
Bizi Kötüden Koru 11:00 13:40 16:20 19:00 21:40
Şef11:00 13:40 16:20 19:00 21:40
Uçaklar: Söndür ve Kurtar11:00 13:10 15:15 17:20 19:25 21:30
Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan Tel: (216) 3580202







middot; Kadıköy Cinemaximum (Nautilus)

Ninja Kaplumbağalar 3D / 11:30 14:00 16:30 19:00 21:30
Lucy/ 11:00 13:00 15:15 17:30 19:45 22:00
Fırtınanın İçinde/ 11:00 13:00 15:00 17:00 19:00 21:00
Kaset İşi / 11:00 13:00 15:15 17:30 19:45 22:00
Cehennem Melekleri 3/ 11:00 13:45 16:30 19:15 22:00
Bizi Kötüden Koru/ 11:30 14:00 16:30 19:00 21:30
Uçaklar: Söndür ve Kurtar/ 11:30 13:30 15:30 17:30 19:30 21:30
Adres: Fatih Cad. No:1 Tepe Nautilus AVM, Kadıköy Tel: (216) 3398585

Lucy/ 11:30 - 13:30 - 15:30 - 17:30 - 19:30 - 21:30
Cehennem Melekleri 3/ 11:15 - 13:45 - 16:15 - 18:45 - 21:15
Adres: Caferağa Mah. Bahariye Cad. No:35/32, Kadıköy Tel: (216) 3360622


Körlük/ 12:00 16:45 21:15
Betondaki Çatlaklar / 14:30 19:00
Adres: Bahariye Cad. Pasaj İçi, Kadıköy Tel: (216) 3305800










Günah Şehri: Uğruna Öldürülecek Kadın11:00 13:00 15:00 17:00 19:00 21:15
Ninja Kaplumbağalar 3D 11:15 13:15 15:15 17:15 19:15 21:15
Lucy 11:00 13:00 15:00 17:00 19:00 21:00
Cehennem Melekleri 3 11:15 13:45 16:15 18:45 21:15
Yatak Dersleri12:00 16:45 21:00
Bizi Kötüden Koru 11:00 13:30 16:00 18:30 21:00
Adres: Bahariye Cad. Sakızgülü Sok. No:2022, Kadıköy Tel: (216) 3360112

Ninja Kaplumbağalar 3D11:45 14:15 16:45 19:15 21:45
Lucy 11:15 13:15 15:15 17:15 19:15 21:15
İnsan Avı11:15 13:45 16:15 18:45 21:15
Kaset İşi 11:00 13:00 15:00 17:00 19:00 21:15
Cehennem Melekleri 311:00 13:30 16:15 19:00 21:45
Bizi Kötüden Koru 11:30 14:00 16:30 19:00 21:30
Uçaklar: Söndür ve Kurtar 11:45 13:45 15:45 17:45 19:45
Adres: Kozyatağı Mah. Buket Sk. No:20/1 Kozzy AVM 2-11 Tel: (216) 6580248

middot; Suadiye Movieplex
Ninja Kaplumbağalar 3D16:30 19:0021:30
Lucy22:00
Hızlı ve Korkusuz11:30 13:30 15:30 17:30 19:30 21:30
X-Men: Geçmiş Günler Gelecek11:00 13:30 16:15 19:00 21:45
Uçaklar: Söndür ve Kurtar12:00 14:00 16:00 18:00 20:00
Azazil: Düğüm 12:00 14:00 16:00 18:00 20:00 22:00
Şipşak Anadolu 11:30 14:00 16:30 19:00 21:30
Adres: Plaj Yolu Cad. No:10, Kadıköy Tel: (216) 4640956

middot; Göztepe Avşar Optimum
Lucy 11:15 13:15 15:15 17:15 21:45
Kaset İşi11:00 13:00 15:00 17:00 19:00 21:15
Cehennem Melekleri 311:00 13:30 16:00 18:30 21:15
Uçaklar: Söndür ve Kurtar11:30 13:30 15:30 17:30 19:30
Adres: Optimum Outlet ve Eğlence Merkezi Yeni Sahra Mah. İstiklal Cad. No:10/4
Tel: (216) 6641395

KİTAPLIK
Kadıköy Mephisto Kitabevi'nden aldığımız verilere göre yeni çıkanlar ve çok satanlar sıralaması şöyle:
Yeni Çıkanlar:
- Bilinmeyen Adamın Öyküsü / Jose Saramago / Kırmızı Kedi Yayınevi / 64 sayfa / 7.00 TL
- Ne Denizsiz Ne Tütünsüz / Herman Melville / Aylak Adam Yayınları / 192 sayfa / 15.00 TL
- Bağdat Caddesi Güzeli / Ender Aksu / Artemis Yayınları / 312 sayfa / 20.00 TL
Çok Satanlar:
1- Erken Kaybedenler / Emrah Serbes / İletişim /14.50 TL
2- Küçük Prens / A. Exupery / Mavi Bulut / 17.00TL
3- Küçük Kara Balık/ Samet Behrengi/ Kırmızı Kedi / 7.00 TL















ARŞİV