Kırmızı-Beyaz Resim Sergisi başlıyor

İlki geçen yıl yapılan ve gelenekselleşme yolunda ilerleyen “Kırmızı-Beyaz Resim Sergisi” 23-30 Ağustos günleri arasında Şirket-i Hayriye Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

22 Ağustos 2013 - 12:22
23 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nde çok önemli gelişmelerin başlangıç tarihi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kastamonu ve İnebolu’ya yaptığı ziyaret sırasında, ‘medeni ve beynelmilel kıyafetin ulusumuza layık olduğu’ ve ‘Türk Halkı’nın fikriyle, zihniyetiyle, aile hayatıyla, yaşam tarzıyla medeni olduğunu göstermesinin bir yolunun da Kıyafet Devrimi olduğu’ söylevini verdiği tarihtir 23 Ağustos 1925.
30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesinin kazanılması ve 9 Eylül’de İzmir’in geri alınmasıyla son bulan Kurtuluş Savaşı’nın da temellerinin atıldığı ve Sakarya Meydan Muharebesi’nin de başlangıç tarihi 23 Ağustos 1921’dir.
Kırmızı-Beyaz Sergi projesinin sahibi Kamer Batıoğlu, sergiyle ilgili şunları söylüyor “Şapka Devrimi ve Kurtuluş Savaşı’nın başladığı 23 Ağustos’ta sergimizi başlatıp, 30 Ağustos’ta noktalayarak bu iki önemli olayı bir arada kutlamak istedik. Konseptimizde ‘şapka’ konusuna ağırlık vererek görsel bir şölen yaşayıp, yaşatmak üzere katılımcılarımızı bekliyoruz.”

ARŞİV