Kısacılar ödüllerini törenle aldı

Sinema alanındaki yeni atılımları ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından Maltepe...

08 Haziran 2011 - 10:36

Sinema alanındaki yeni atılımları ve genç sanatçıları desteklemek amacıyla Uluslararası Lions Dernekleri 118-Y Yönetim Çevresi Federasyonu tarafından Maltepe Belediyesi’nin ana sponsorluğunda SE-SAM’ın katkılarıyla düzenlenen yarışmanın gala gecesinde kazananlar belli oldu.
Ödül töreni, Lions Uluslararası Kısa Film Yarışması Komite Başkanı Nezahat Engin, Lions Federasyon Başkanı Rıdvan Eyüboğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in açılış konuşması ile başladı.
Yarışmaya 11’i yabancı olmak üzere 34 film katıldı. Hülya Koçyiğit, Safa Önal, Müjdat Gezen, Esra Akkaya, Aşkın Sağıroğlu, Burcu Eyüboğlu ve Leman Taşkın’dan oluşan jüri üyeleri, En İyi Film ödülüne Serhat Karaaslan’ın “Bisiklet” filmini değer gördü. Bisiklet’in yönetmeni Serhat Karaaslan da En İyi Yönetmen ödülünü aldı. İkinciliği “The Bed”, üçüncülüğü ise “Raju” filmleri kazandı. Gecede yönetmen ve senarist Safa Önal’a “Lions Onur Ödülü” verildi. En iyi üç filme toplam 15 bin TL para ödülü verildi.


ARŞİV