Kışın her gün CKM'deyiz!

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi, 10. Yılını programını yenileyerek kutluyor. Özel ve Devlet Tiyatrosu oyunlarından, senfonik konserlere, sergilerden anma gecelerine dek pek çok etkinlik

03 Eylül 2015 - 15:31
Kadıköy Belediyesi’nin kültür merkezleri yeni döneme heyecan verici etkinliklerle giriyor. Geçen hafta sayfamızda ağırladığımız Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Prof. Dr. Simten Gündeş, bunun müjdesini vermişti.
Hal böyle olunca, tek tek kültür merkezlerinin kapısını çalıp önümüzdeki sezona dair nasıl hazırlıklar yaptıklarını dinlemek istedik. Bu haftaki konuğumuz, tiyatrosu, sineması, konserleri, sergi ve söyleşileriyle Kadıköylünün gözdesi olan CKM’nin Genel Sanat Yönetmeni Sedef Narçın oldu. Narçın’ın anlattıklarını dinleyince “Bu kış haftanın her günü CKM’deyiz” demekten alamadık kendimizi. Buyurun Caddebostan Kültür Merkezi’nin yeni dönem programına…

RADİKAL DEĞİŞİKLİK
Genel Sanat Yönetmeni Sedef Narçın, 2015-2016 sanat sezonunun programını hazırlarken köklü ve radikal değişiklikler yaptıklarını söylüyor: “Büyük Salon’da etkinlikleri belirli günlere göre gruplandırdık. Artık Pazar, Pazartesi ve Çarşamba günleri özel tiyatrolar; Salı günleri resitaller, Cuma günleri senfonik konserler, Perşembe günleri gösteri/ tiyatro olacak. Cumartesi günlerini de gençlere yönelik akustik konser (caz ve rock) günü olarak belirledik.”

AÇILIŞ DT OYUNUYLA
Bu yılın sürprizlerinden Devlet Tiyatroları oyunlarının ilk kez Kadıköy’de sahnelenecek olmasını soruyoruz Narçın’a, oyunların periyodu hakkında şu bilgileri veriyor: “İstanbul Devlet Tiyatroları her ayın ilk haftası Caddebostan Kültür Merkezi’nde  ve son haftası da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde oyunlarını bir hafta süreyle sahneleyecek. CKM ilk hafta perdesini İDT’nin Artur Miller’ın yazdığı “Satıcının Ölümü” adlı oyunuyla açacak.
Tabii bu sezon da yine özel tiyatroların yepyeni oyunlarını sahnemizde izleyebileceksiniz.”

ATİLLA İLHAN’A ÖZEL GECE
CKM, düşün-yazın ustalarımız için düzenlenen etkinliklerle de adından çokça söz ettirdi bugüne kadar. Narçın, bu etkinliklerin de artarak süreceğinin bilgisini veriyor: “Kültür merkezimiz bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi Türk düşün-yazın ustaları, sanat yaşamında belleklerde yer etmiş şair, yazar, gazeteci, ozan, müzisyen ve sanatçılarla ilgili olarak anma ve etkinlikler gerçekleştirecek. Ekim ayında ünlü düşün adamı, şair Atilla İlhan’ı ölümünün 10. yılında özel bir program ile anacağız. Kasım ayında ise Melih Cevdet Anday anma programımız var.”

DÜNYANIN BELGESELİ GELİYOR
CKM, yeni sezonda uluslararası festivallere de ev sahipliği yapacak: “Uluslararası Belgesel Film Festivali oldukça dikkat çekecek. Ekim ayında bir hafta boyunca salonlarımızda belgesel filmler oynayacak. 25. Akbank Caz Festivali, Uluslararası Gitar Festivali, Uluslararası Klarnet Festivali de bu sezon  CKM’de”

CKM ATÖLYELERİ BAŞLIYOR
Caddebostan Kültür Merkezi’nde hayata geçmesi pek çok insanı mutlu edecek bir diğer etkinlik dizisi de seminerler. Narçın, bu konuda şunları söylüyor: “ CKM bu yıl ilk kez kendi atölyelerini oluşturdu. Küçük salonlarımızda üniversitelerle işbirliği içerisinde akademik kadrolarla Felsefe seminerleri sertifika programlı olarak bir yıl boyunca devam edecek ve kursa katılan izleyicilere sertifika verilecek. Ayrıca mitoloji, psikoloji, politik sinema, sağlık seminerleri her ay dört kez olmak üzere planlandı.”

BARIŞ İÇİN MÜZİK
CKM Sanat Yönetmeni Sedef Narçın’ın verdiği bilgiye göre bu yıl İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın 11 konseri olacak CKM’de. Ayrıca Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nı da ağırlayacak olan CKM, müzikle Barış İçin Müzik Vakfı’nda tanışmış, tamamı 7 ile 18 yaş arasında olan yaklaşık 90 öğrenciden oluşan Barış İçin Müzik Senfoni Orkestrası’nın konserine de ev sahipliği yapacak.

ÖZDEMİR ASAF SERGİSİ
Türkiye’nin en önemli sanat kurumlarından Yapı Kredi Kültür Sanat işbirliğiyle ustaları sanatseverlerle buluşturan CKM, yeni sezonda da bu sergilere devam edecek. Sezonun ilk sergisi Bir Usta Bir Dünya: Özdemir Asaf “Sana Gitme Demeyeceğim”. Sedef Narçın, “Yapı Kredi Kültür Sanat ile işbirliğimiz sadece sergiler kapsamında olmayacak bu yıl. YKY Kültür Merkezi’nin Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) de uzunca bir süredir devam eden sanat tarihi, fotoğrafçılık, edebiyat ve çocuk okuma atölyelerini de CKM’ye transfer ettik.” diyor.



 

ARŞİV