Kitap Fuarı bu yıl da edebiyata doyuracak

17 Kasım Cumartesi günü kapılarını açmaya hazırlanan 31.Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı etkinlik programı ve imza günleri açıklandı.Bu yılın onur yazarı Gülten Dayıoğlu,onur konuğu ülke ise Hollanda

07 Kasım 2012 - 11:44

31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl 17-25 Kasım tarihleri arasında Büyükçekmece’deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Kitap Fuarı 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 200 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor. 
Onur yazarının Gülten Dayıoğlu olduğu ve ana temanın “Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” olarak belirlendiği kitap fuarı birbirinden renkli çocuk etkinliğine ev sahipliği yapacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu’nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.
Bu sene fuarın ilk dört günü, açık kalacak Uluslararası Salon kapsamında Hollanda, “Onur Konuğu” ülke olarak yer alıyor. Hollanda’dan yayınevlerinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında modern Hollanda edebiyatının önemli isimleri fuarın konuğu olacak. Program kapsamında Kader Abdollah, Muhsin Kızılkaya ile birlikte 17 Kasım Cumartesi günü, Henk Boom ise Ahmet Ümit ile birlikte 18 Kasım Pazar günü bir söyleşiye katılacak. Ayrıca Hollanda’nın önemli illüstratörlerinden Marit Tornqvist 17-20 Kasım tarihlerinde çocuklara yönelik olarak illüstrasyon atölyeleri düzenleyecek.
Modern Türkiye’nin kuruluşu üzerinde yaptığı araştırmalarıyla tanınan akademisyen-tarihçi Erik Jan Zürcher 18 Kasım Pazar günü Mete Tunçay, Mehmet Ö. Alkan ve Ahmet Demirel’in katılacakları panelde konuşmacı olarak yer alacak.
 
KİTAP FUARI SOSYAL MEDYADA
Kitap fuarıyla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, katılımcı yayınevleri, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haber www.facebook.com/istanbulkitapfuari ve www.twitter.com/kitapfuari üzerinden takip edilebilecek.
Kitap Fuarı web sitesi de yeni içeriği ve görünümüyle fuar ziyaretçilerine sunuluyor. Fuardan haberlerin, etkinliklerin, imza günlerinin ve güncel birçok bilginin yer aldığı Kitap Fuarı web sitesini www.istanbulkitapfuari.com adresinden takip edebilirsiniz.
 
 

ARŞİV