‘KİTAP ŞENLİĞİ’, bilgiyi, çoşkuyu ve eğlenceyi buluşturdu

Kadıköy Belediyesi ile Kozyatağı Rotary Kulübü’nün ‘Dünyamızı bilgi ile aydınlatalım’ sloganı ile düzenlediği ‘2.Kadıköy Yoğurtçu Parkı Kitap Şenliği’ 14–15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.

24 Mayıs 2011 - 11:56



Kadıköy Belediyesi ile Kozyatağı Rotary Kulübü’nün ‘Dünyamızı bilgi ile aydınlatalım’ sloganı ile düzenlediği ‘2.Kadıköy Yoğurtçu Parkı Kitap Şenliği’ 14–15 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti.
 

Kadıköy Belediyesi ile Kozyatağı Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği ‘2.Kadıköy Yoğurtçu Parkı Kitap Şenliği’, 14–15 Mayıs tarihlerinde kitapseverleri bir araya getirdi. ‘Dünyamızı bilgi ile aydınlatalım’ sloganıyla bu yıl ikincisinin düzenlendiği şenliğin açılışını, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yaptı. TEMA Vakfı ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin de stantlarının bulunduğu şenlikte, 25 yayınevi kitaplarını okuyucu ile buluşturdu. Okuyucular, gazeteci - yazar Nebil Özgentürk, yazarlar Tuncer Cücenoğlu ve Osman Şahin ile de söyleşi yapma şansını elde ettiler. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, açılış konuşmasında, Rotary Kulübü ile aynı hedefe baktıklarını söyledi, “Hepimizin hedefi eğitime destek. Aynı hedefte buluştuğumuz Rotary Kulüpleri ile çalışmak gurur verici. Bize kim proje getirirse beraber uygularız. Kadıköy hepimizin, ülke hepimizin.” diye konuştu. Kozyatağı Rotary Kulübü Başkanı Kazım Sönmez ise “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şenliği geleneksel hale getirmek istiyoruz. 13 öğrenciye burs veriyoruz. Amacımız bu sayıyı arttırmak” dedi.

‘EĞTİME DESTEK DEVAM EDECEK’
ÇYDD’nin çocuklara Türk bayrağı, şeker ve boyama kitabı dağıttığı ve halkoyunları gösterilerinin de yer aldığı şenlikte, Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği ve Kozyatağı Rotary Kulübü’nün düzenlediği, altı lisenin katıldığı ‘Kitap ve Teknoloji’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışma sonucunda, İntaş Lisesi öğrencisi Kübra Keler birinci olarak dizüstü bilgisayar, Göztepe İhsan Kurşunoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Eda Tulum ikinci olarak el bilgisayarı, Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Nur Keskin ise üçüncü olarak I-Pod kazandı. Öğrenciler ayrıca okullarına para ödülü kazandırdılar. Birinci olan Kübra Keler’e ödülü veren Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, “Medeniyetin getirdiği interneti ve bilgisayarı doğru kullanırsak birçok bilgiye ulaşma ve dünyanın her yeri ile konuşma imkanını elde ederiz. Dizüstü bilgisayarınla kendine ve çevrene bilgi yükle” dedi. Kübra Keler ise, yarışmaya katılmasında ve kazanmasında katkı sunanlara teşekkür etti.

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV