Kitapseverler, Şahkulu Kitap Fuarı'nda buluştu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şahkulu Kitap Fuarı, Merdivenköy’deki Şahkulu Dergahı’nda yapıldı. Fuara 40’a yakın yayınevi, 30’un üzerinde yazar ve araştırmacı katılırken fuarın açılışını Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu gerçekleştirdi.

18 Ekim 2018 - 11:07

Şahkulu Kitap Fuarı’nın bu yıl üçüncüsü düzenlendi. 11-14 Ekim arasında 4 gün boyunca, fuar çerçevesinde kitapseverler yayıncılarla buluştu, birçok imza etkinliği ve söyleşi yapıldı.

11 Ekim’de açılışı kitap fuarının açılışına yazar Ali Adil Atalay, Şahkulu Sultan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Taştekin’in yanı sıra Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin katıldı. 

Alevilikte temel kavramlar, rum abdalları ve alevilik, alevilik ve alevi örgütleri, alevilik ve islam ilişkisi gibi konularda söyleşiler gerçekleştirilen fuarda, Can, Demos, Everest, İletişim, Siyah Beyaz, Kapı, La, Der, Yurt gibi yayınevlerinin yanı sıra Şahkulu Sultan Dergahı, Alevi Bektaş Enstitüsü, Karacaahmet Sultan Dergahı, Erikli Baba Dergahı gibi alevi kurumları da kitaplarıyla yer aldı.

“Öncü bir rol üstlendik”

Şahkulu Sultan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Taştekin, kitap fuarının önemini şöyle değerlendirdi: “Bizim için bu kitap fuarı çok önemli. Tarihe ışık tutan Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’, bizim için ışık olan Hacı Bektaşi Veli’nin ‘İlimle gidilmeyen yolun sonu karanlıktır’ sözlerinde de gördüğümüz üzere alevilik inancı okumaya, ilime değer verir. Bu bir ihtiyaçtır, öncü bir rol üstlendik umarım Türkiye’de yaygınlaşır. Bir kitap bir insandır. Ne kadar kitap okursak, o kadar insanız demektir. Daha ileriye taşımak gibi bir hedefimiz var.”

Revak Kitabevi’nin sahibi Kahraman Özkök, kitaplara gösterilen ilgiden memnun olduğunu söyledi ve ekledi “Geçen sene daha faaldi, bu sene şenliklere denk geldiği için sayı biraz azdı. Fakat bize gösterilen ilgiden memnunuz. Kitaplarımızın kendine has okurları var. Geliyorlar, bizi buluyorlar. Kitaplarımız her şeyden önce okuyucularıyla buluşuyor. Umarım daha iyi zamanlarda, daha organize bir şekilde bu kitap fuarı devam eder.”

Şahkulu Sultan Vakfı Kadın Komisyonu üyesi Nazife Doğan ise “Gençlerin az ilgi duyduğunu gözlemledim bu kitap fuarında. Yaşlılar alıyor daha çok. Bu bizi üzüyor açıkçası, gençlerin daha fazla okuması gerekiyor. Asıl onların okumasını teşvik etmeliyiz.” dedi.

Üçüncüsü düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen Şahkulu Kitap Fuarı, 14 Ekim Pazar akşamı sona erdi.


ARŞİV