Küçük yazar Zeynep Almila'yı ağırladık

İlk kitabını 11 yaşında yayınlayan Zeynep Almila Köksal Gazete Kadıköy'e konuk oldu.

14 Mayıs 2014 - 11:50
Mustafa SÜRMELİ
 
Zeynep Almila Köksal yazmaya 6 yaşında şiirle başlamış. Şimdi 12 yaşında. Zamanla hikâyeler de kaleme almış. Adının baş harflerini taşıyan ZAK adlı şiir kitabını çıkaran Zeynep Almila, belki ilerde hikâyelerden oluşan bir kitap daha çıkarabileceğini söyledi.
Kitabının ilk imza gününü kendi okulu olan Sakarya Özel Şahin Okulları’nda düzenleyen Zeynep Almila, okulunda okuma sevgisi üzerine okul arkadaşları için düzenlenen bir söyleşiye konuşmacı olarak katılmış. İzmit, İstanbul, İzmir gibi şehirlerin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Akademi Kitabevi’nde de bir imza günü düzenleyen Zeynep Almila’nın, 4 yaşında anaokulu öğrencisiyken ve 6 yaşında kendince gazete denemeleri olmuş.
O kadar çok yönlü bir kişiliğe sahip ki Zeynep Almila, şiir, nesir çalışmalarının yanı sıra sporla sanatla da iç içe. 4 yıldır piyano çaldığını söyleyen Zeynep, 10 Mayıs’ta Taksim Pera Akademi’de bir konser verdi. “Piyano çalmayı çok seviyorum. Derslerimden fırsat bulduğumda piyanonun başına geçmek beni dinlendiriyor” diyen Zeynep Almila, sporla da yakından ilgilendiğini anlattı. Yüzme, karate ilgilendiği spor dalları arasında. Lisanslı karateci olup, turuncu kuşağa sahip olduğunu da belirtiyor.
Kitap okumayı çok sevdiğini, şimdiye kadar 5 yüzden fazla kitap okuduğunu söyleyerek, hepimize örnek olan Zeynep Almila, “Okumayı ilk öğrendiğimde şiirle tanıştım. Yazmayı öğrendiğim zaman harfleri birleştirdim heceler oluştu. Heceleri birleştirdim kelimeler oluştu. Kelimeler birleşti cümleler oluştu. Bu arada mısralar da meydana geldi birer birer. İşte ilk şiirimi böyle yazdım, 6 yaşımı doldururken” dedi.
Kendisine kitap okumayı öğütleyen, günlük tutma alışkanlığı kazandıran öğretmenlerine, anne ve babasına,  çok şey borçlu olduğunu vurgulayan Zeynep Almila, “Bu konuda annem ve babam beni daima desteklediler. Şiirlerimi yazarken, mısralarım yalnız kalmasınlar diye onları motiflerle ve minik resimlerle süslemeye çalıştım” diyen Almila her an şiir yazdığını, ilham geldiğinde hemen biryerlere kelimeleri kaydettiğini anlatan Zeynep Almila, şiir yazarken hiç müsvedde kullanmadığını da sözlerine ekliyor. Zeynep Almila’nın çabaları zaman zaman çeşitli ödüllerle perçinlenmiş. Pırıl pırıl bir çocuk ve başarısı, azmiyle hepimize örnek olacak bir duruş sergiliyor. Röportajımız bittiğinde “Sizler için de bir şiir yazacağım" diyen Zeynep Almila’nın bir sonraki kitabını ilgiyle beklediğimizi belirterek uğurluyoruz.

ARŞİV