Küçük yazarlar trafik canavarına karşı yazdı

Trafik kazasında yaşamını yitiren Onur Güvener adına yapılan öykü yarışmasında öğrenciler öykülerini canlı olarak sundu.

24 Mayıs 2011 - 15:38

Milliyet Gazetesi Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eren Güvener’in trafik kazasında yitirdiği oğlu Onur Güvener anısına düzenlenen ve her yıl verilen öykü ödüllerinin finali Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’nda düzenlendi.
Türkiye genelinde 154 ilköğretim öğrencisinin katıldığı yarışmanın ilk elemesinde 41 öğrenci, son elemede ise 10 öğrenci finale kaldı. Final töreninin açılışında Akşemsettin İlköğretim Okulu Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu bir konser verdi.
Finalin jürisi Güneş Gazetesi yazarı Filiz Tosyalı, yazar Gülten Dayıoğlu, sesli kitaplar sanatçısı Tuna Egemen, TRT’den Şeyma Durmaz, Kazasker Lions Başkanı Gonca Sinar, Lions Genel Yönetmen 2. Yardımcısı Ercüment Yüceler, sanat yönetmeni Ümit Kireççi, Bebeğim ve Biz Dergisi’nden Sevil Taner, yazar Kürşat Burak Çağıl, Brüksel Dünyaya İnsana Saygı Olanak ve Destek Derneği (DUSOD) Başkanı Yurdagül Cengiz ve yazar Hüsnan Şeker ile daha önce yarışmada birinci olan genç yazarlar Damla Tok ve Naz Kornoşor’dan oluştu.

TRAFİK ANDI OKUNDU
Trafik andının okunmasının ardından minik yazarlar tek tek sahneye çıkarak öykülerini anlattılar. Yaratıcılıklarını da kullanan küçük yazarlar, çeşitli animasyon ve video sunumlarıyla öykülerini destekledi. Bu yıl yurtdışından Moldovalı Minha Karina (10) da Gagavuz Türkçesiyle kaleme aldığı, “Deniz Sütü” adlı öyküsüyle finale kaldı. İstanbul’a gelemeyen Karina barkovizyondan izlendi.
Şehit Pilot Muzaffer Erdönmez İlköğretim Okulu öğrencisi Duru Divrikoğlu, “Ormanda trafik kuralları” adlı eseriyle birinci oldu. Aleyna Toptaş “Trafik Çilesi” adlı çalışmasıyla ikinciliği, Eren Çebi ise “Şekiller de yol gösterir” adlı çalışmasıyla üçüncülüğü elde etti.
Finale kalan öğrencilere prens ve prenses kıyafetleri giydirildi. Ödül olarak, Brüksel ve Bodrum tatili ile eğitim kampı, saat ve sesli kitap verildi.
 


ARŞİV