Küçüklerden “BÜYÜK” konser

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi öğrencileri, CKM’de düzenlenen Yıl Sonu Konseri’nde seyircilere unutulmaz anlar yaşattı

20 Haziran 2017 - 16:44

Sanatı çocukların yaşantısının parçası haline getirmek, diğer disiplinlerle koordineli olarak çok boyutlu düşünmesini sağlamak ve sanatçı yetiştirmekten çok sanata duyarlı, estetik duygusu gelişmiş çocukların eğitim almasını sağlamak amacıyla, Kasım 2007’de yola çıkan  Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, 16 Haziran Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Yılsonu Konseri”ni gerçekleştirdi. Her yıl farklı bir tema seçilen konserin bu yılki teması “Dünden bugüne Kadıköy’de hayat” olarak belirlendi. Orkestranın oluşturduğu repertuar, drama gösterisi, dans gösterisi, bale gösterisi ve ritim çalışmalarının temanın bütünlüğünü sağladığı konsere ilgi yoğun oldu. Latin vurmalı çalgılar dinletisiyle başlayan konser, orkestranın performansı ardından gelen drama, dans ve balenin birlikte sundukları oyunla devam etti. Konserde çocuklar sırasıyla Antonio Vivaldi, Bach, Georg Friedrich Haendel, Mozart ve Nikriz Longa’nın eserlerini dinleyicilerle buluşturdu. Çocuk Sanat Merkezi’nin resim branşında eğitim gören çocukların eserleri ise Caddebostan Kültür Merkezi’nde bulunan fuaye alanında sergilendi. Konser sonrası konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, çocukların Türkiye’nin geleceği olduğunu ve sanat yoluyla kendilerini ifade etmelerinin çok önemli olduğunu belirtti.

“HEDEF FARKINDALIK YARATMAK”

Gazetemize konuşan Çocuk Sanat Merkezi sorumlusu Halit Süha Çelikkıran gerçekleşen konserle ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Hayatımın büyük bir bölümü müzikle bağlantılı geçti. Birçok alanda çalışmalar yaptım. Ben gitar orkestrasını da çalıştırıyorum. Hem ÇSM’nin yetkilisi olarak, hem de gitar öğretmeni olarak buraya her hafta özveriyle gelen çocukların böyle bir performans çıkartıyor olması çok keyifli. Belediye olarak dışarıdan orkestra getirebilirsiniz. Yüksek fiyatlarla sanatçılar getirebilirsiniz. Büyük salonlarda konserler verdirebilirsiniz. Fakat kendi imkânlarınızla böyle bir eğitim verip, daha sonra bunun sergilenmesi için böyle olanaklar sunulması çok daha önemli. ÇSM’nin çocukları sanatçı olarak yetiştirmek gibi bir hedefi yok. Konservatuvara hazırlamak gibi bir hedefi de yok.  Hedef, çocuklarda farkındalık yaratmış olmak. Bu farkındalığı yarattıktan sonra siz diğer aşamaları görüyorsanız, hedeflediğiniz şeyin üstüne çıkabiliyorsanız, bu konserin nerede çalınırsa çalınsın üst düzey olmasını sağlayabiliyorsanız, başarmışsınızdır. Bu çok keyifli ve gurur verici bir şey.”

KUTU- YAZ ATÖLYELERİ BAŞLIYOR

Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nin her yıl yaptığı yaz atölyelerinin programı belli oldu. 1 Ağustos’ta başlayıp 24 Ağustos’ta sonlanacak olan yaz atölye çalışmaları, “Beden Perküsyonu & Çalgıları Tanıyalım”, “Çocuklar Piyanoyla Tanışıyor”, “Çocuklarla Ses-Nefes Çalışması”, “Davul Atölyesi”, “Ritim Atölyesi”, “Gitar Dünyası”, “Bağlama Atölyesi”, “Yaratıcı Drama Çalışmaları”, “Resimde Yeni Teknikler”, ve “Kelebeğin Serüveni” başlıklarında gerçekleşecek. 5 ile 13 yaşa arasındaki çocukların katılabilecekleri atölyeler için ön kayıt gerekmiyor. Atölye Çalışmaları gün ve saat ve içerikleri ile ilgili detaylı bilgi ise Temmuz başı itibariyle “www.cocuksanatmerkezi.kadikoy.bel.tr” adresi ile Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, Feneryolu Mah. Çamlıtepe Sokak No.1, Kat.5 Göztepe-Kadıköy adresinden ve (0216) 567 84 01 numaralı telefondan edinilebilir.


ARŞİV