KKSD'nin yarışması sonuçlandı

Kadıköy Kültür Sanat Derneği (KSSD) tarafından düzenlenen ‘2012 Şiir, Güfte ve Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren eserlerin sahipleri törenle ödüllerini aldı.

02 Ocak 2013 - 15:32
 
Büşra TANRITANIR
 
Kadıköy Kültür Sanat Derneği (KKSD) tarafından orgnanize edilen “Kadıköy” konulu şiir, güfte ve fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) 28 Aralık Cuma günü düzenlenen törenle verildi. Dernek Başkanı İnal Aydınoğlu açılışta yaptığı konuşmada; “Derneğimiz 2006 yılında büyük müzik adamı Orgeneral Aytaç Yalman’ın başkanlığında, Uluslararası Mavi Martı Gitar Festivali’ni organize etmek üzere kuruldu” diye konuştu. Aydınoğlu, sözlerini söyle sürdürdü:
“Dünyadan ve Türkiye’den tanınmış gitar sanatçılarının buluştuğu festival, basın ve gitar dünyasında büyük ilgi gördü. Festivalin yanı sıra birçok sanat etkinliği organize ettik. Orgeneral Aytaç Yalman’ın işleri nedeni ile ayrılmasından sonra başkanlığı üstlendim. Büyük Kulüp Konserleri ile derneğimiz sesini duyurmaya devam etti. Yönetim Kurulumuz, değişen dünyamızda bilgisayarın iletişimdeki büyük önemini göz önüne olarak, faaliyetlerimizi internet üzerine taşımaya karar verdi. Bu nedenle Kadıköy’ü betimleyen ‘Kadıköy’ konulu yarışmalarımızı internet üzerinden açtık. Çok sayıda eser arasından değerli jüri üyelerimiz tarafından ilk üç derece ve mansiyonlarımız belirlendi. Taşyapı’nın katkıları ile 2000 adet anı kitabı basıldı. Yarışmada birinci olanlara tam, ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek altın ödülleri yine Taşyapı sponsorluğunda veriliyor. Bundan sonra da, sanat etkinliklerimize ve yarışmalarımıza devam edeceğiz.”  Program sunumunu, KKSD Sekreteri Av. Bahadır Gürer yaptı. Açılış konuşmasından sonra rock sanatçısı ve KKSD Yönetim Kurulu Üyesi Vecdi Yücalan bir konser verdi. Konserin ardından birinci olan şiir ve güfte sahipleri eserlerini okudu. Jüri üyeleri Ahmet Selçuk İlkan, Ali Tekintüre, Vural Şahin ve Gönül Şen ile Mücella Pakdemir de kendi şiirlerinden örnekler sundular. Ödül töreninin ardından yarışmaya katılan eserlerden oluşan serginin açılışı, Kadıköy Hilton Doubletree’nin ikramı ile yapıldı.

KAZANANLAR
 
Değerlendirmeler sonucu kazananlar da şöyle sıralandı:
ŞİİR YARIŞMASI:
-Birinci: Miyaser Gülşen “Güzel Kadıköy”
-İkinci: Nihat Malkoç “Kadıköy Şehrengizi”
-Üçüncü: Evren Özcan “Khalfabe”
-Mansiyonlar: Halenur Kor “Kadıköy’de Geçmiş Zamana Yolculuk”, Serap Öz “Kadıköy’ü Sevmek”, Nedim Uçar “Kadıköy”
 
FOTOĞRAF YARIŞMASI:
-Birinci: Ahmet Kılınç
-İkinci: Kutlu Altay Kocaova
-Üçüncü: Cüneyt Çelik
-Mansiyonlar: Kutlu Altay Kocaova
 
GÜFTE YARIŞMASI:
-Bİrinci: Hanife Atakal “Kadıköy”
-İkinci: Hasan Cemil Şensever “Kadıköylü Bir Esmere Vuruldum”
-Üçüncü: Sefer Yürük “Kadıköylü Olsaydım”
-Mansiyonlar: Serap Öz “Kadıköy’e Övgü”
 
SEÇİCİ KURULLAR
-Şiir Seçici Kurulu: Tarık Günersel (Kurul Başkanı), Sami Derintuna, Mücella Pakdemir, Halil İbrahim Özcan
Nihat Ateş
-Fotoğraf Seçici Kurulu: Ersin Alok (Kurul Başkanı), Simay Bodur, Yılmaz Bulut, Özer Kamburoğlu, Orhan Öğücü, Cengiz Solakoğlu
-Güfte Seçici Kurulu:
Vural Şahin (Kurul Başkanı), Aşkın Tuna, Ahmet Selçuk İlkan, Ali Tekintüre, Gönül Şen
 
 
 
 

ARŞİV