Klarnete üflenen nefes şehre yayılacak

Türkiye'nin ilk ve tek Klarnet Festivali, 8-17 Eylül tarihlerinde İstanbul'da!

06 Eylül 2017 - 18:17

Her yıl dünyanın en değerli müzisyenlerini, dinleyicilerle buluşturan 6. Uluslararası Klarnet Festivali, bu sene 8- 17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Serkan Çağrı’nın sanat yönetmenliğinde yapılacak olan ve daha önce George Dalaras, Giora Feidman, Trilok Gurtu, Ivo Papazov, Natacha Atlas gibi müzik duayenlerini ağırlayan festivalde, bu yıl yine İstanbul sakinlerine nefes aldırmayı hedefliyor. Festivalde, caz müzikten, Ustaya Saygı’ya kadar çok çeşitli konserlerle, geniş yelpazede müzik ve eğlence dolu bir program sunulacak. Gypsy, Türk, caz, funk gibi pek çok müzik türünü birleştiren eğlenceli performanslarıyla New York Gypsy All Stars, ‘Yine Mi Çiçek’, ‘Ağladıkça’, Sarışınım’ gibi besteleriyle Türk müzisyenlerin ve müzikseverlerin çok yakından tanıdığı dünyanın en önemli ud sanatçılarından Ara Dinkjian, Selim Sesler ile ‘Karşılama’ adlı bir projeye imza atan Kanadalı Halk Müziği sanatçısı MacCrimmon aynı sahneyi paylaşarak müzik ziyafeti sunacak. Şarkıları ve gitarıyla Cezayir'den tüm dünyaya ışık saçan Souad Massi ve dünyaca ünlü Türk klarnet sanatçısı Serkan Çağrı da festivalcilere müziğin tüm renklerini sunacakları bir performans sergileyecek. Massi; Arapça, Fransızca, İngilizce ve Berberice dillerinde şarkılar söyleyecek. 

Şehir nefes alsın diye

Festivalin basın toplantısında konuşan Serkan Çağrı ‘’Her yıl yeni bir heyecan yaratmaya çalışıyoruz. Klarnet sadece bu işin sembolü. Her türlü müzik tarzının, pek çok sanatçının yer aldığı bir festival. Sadece salonlarla sınırlı kalmıyoruz, meydanlarda da İstanbul’a nefes aldırmaya çalışıyoruz’ dedi.

Bostancı’da ‘Düğün ve Cenaze’ 

  • 8 Eylül Cuma ve 9 Eylül Cumartesi günleri 15.00-19.00 saatleri arasında şehrin pek çok noktasıyla birlikte Kadıköy iskelesinde halka açık ücretsiz dinletiler olacak.
  • Yaptıkları müziklerle dinleyicileri dünya turuna çıkaran deneyimli, eğitimli, virtüöz müzisyenlerden oluşan NY Gypsy All Stars, verecekleri konser öncesinde bir ilki müzikseverlerle paylaşacak. Gypsy müziğini Türk, caz, funk gibi pek çok müzik türü ile birleştiren grubun müziklerindeki sırrı hem anlatıp hem de örnekleyeceği ücretsiz bir workshop düzenleyecek. Etkinlik 9 Eylül saat 14:00'da Akasya AVM’deki Zuhal Müzik mağazasında gerçekleşecek.
  •  12 Eylül Salı günü saat 20:30’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde, ünlü söz yazarı ve besteci Goran Bregovic ile Balkanlardan sıcak hava esecek. Emir Kustarica filmlerinin unutulmaz müziklerinden de tanıdığımız isim Wedding and Funeral Band (Düğün ve Cenaze Orkestrası) ile konser verecek. 
  • Festivalin gelenekselleşmiş etkinliklerinden olan “Ustaya Saygı Konseri”, efsane isim Müslüm Gürses anısına düzenleniyor.  13 Eylül Çarşamba 20.30’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapılacak gecede Alişan Göksu, Aslı Demirer, Burhan Bayar, Hakan Aysev, İntizar, İpek Açar, Linet, Ozan Ünlü, Öykü Gürman, Serkan Çağrı, Şebnem Keskin ve Yonca Lodi büyük ustanın unutulmaz eserlerini yorumlayacaklar.


ARŞİV