‘Klasik konserler’ başlıyor

VIII. İstanbul Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali, bu yıl da zengin konser programlarıyla, Avrupa’dan ve ülkemizden sevilen toplulukları ağırlıyor.

20 Şubat 2019 - 13:19

Artisan Organizasyon tarafından düzenlenen ve sanat yönetmenliğini Mehmet Mestçi’nin yaptığı festival, Ortaçağ’dan günümüze uzanan bir oda müziği şöleni sunuyor. Bu sene 8.’si  düzenlenen festivalde, Hollanda, Macaristan, Almanya ve ülkemizden önemli topluluklar sanatseverlerle buluşuyor.

Festival kapsamında 6 ayrı konser yapılacak. PRISMA Baroque Ensemble, Musica Amphion & Pieter – Jan Belder, Trio Vivo, Leyla Pınar, Trio Passacaglia ve Silva Quartet İstanbul’un birbirinden özel ve akustik açıdan mükemmel mekanlarında sahne alacak.

16 Şubat’ta Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat’ta, Almanya’nın çok hızlı bir yükseliş yakalamış ve prestijli ödüller kazanmış genç topluluklarından PRISMA Baroque Ensemble konseriyle başlayan konserler serisinin Kadıköy ayağının ikinci konseri ise yine bir Kadıköy kilisesinde olacak.  25 Şubat Pazartesi akşamı saat 20:30’da Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi’nde (Altıyol) “Flütün Sihirli Halleri” başlıklı konser yapılacak. Üç flütün tarifsiz güzellikteki tınısı ve birbirinden seçkin eserlerle unutulmayacak bir flüt şöleni vaat eden konserde; Türkiye’de günümüz flütistler kuşağının değerli temsilcileri arasında yer alan ve Elif Yurdakul, Aslıhan And ve Damla Akan’dan oluşan “Trio Vivo” sahne alacak.

Kadıköy’deki bir diğer konserin adresi ise yine Yeldeğirmeni Sanat olacak. Kontralto, tenor ve viyolonselden oluşan Trio Passacaglia’nın “Pal Sokağı Çocukları’nın Anısına” başlığını taşıyan konseri, 6 Mart Çarşamba akşamı saat 20:00’de yapılacak. Macaristan’ın çok özel ve geniş bir repertuvara sahip topluluklarından Trio Passacaglia bu konserde,  Fransa, İspanya ve Macaristan’dan erken dönem polifonik şarkılar, Macar çağdaş melodileriyle baharatlandırılmış İngiltere ve İtalya erken Barok çağından eserler seslendirecek.

www.opusamadeus.com


ARŞİV