"Klasik müziği sevdirmenin harika yolu"

Çocuklar ve bebekler, klasik müzik topluluğu BabyConcerts’ın Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde gerçekleşen “Amerika'dan Avrupa'ya Yolculuk” isimli etkinliğinde keyifli zaman geçirdi

17 Mart 2023 - 09:41

Klasik müzik topluluğu BabyConcerts, Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi'nde 11 Mart Cumartesi günü “Amerika'dan Avrupa'ya Yolculuk” isimli etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında flüt, iki keman ve çellodan oluşan dörtlüye bir anlatıcı ve balerin eşlik etti. Etkinlikte, çocuklar, bebekler, anne ve babalar klasik müziğin büyülü dünyasında dolaştı, balerinin dansını keyifle izledi.

“KLASİK MÜZİK ÜZERİNE KURUYORUZ”

“Amerika'dan Avrupa'ya Yolculuk” kapsamında balerin Melisa'nın hikayesini anlatan İbrahim Barulay, “Çocuklar ve bebeklerle dört yıldır buluşuyoruz. Hikayelerimizi ve koreografimizi klasik müzik üzerine kuruyoruz. Onların hem işitsel hem de görsel olarak bu zenginliği tanımalarını istiyoruz. Hayal dünyaları için çok önemli. Bu hikayede kahramanımız Melisa bir balerin. Müziği ve dans etmeyi çok seviyor. Melisa'nın dünyanın en iyi balerini olma yolundaki yolculuğunu anlatıyoruz. Çocuklarla ve bebeklerle buluşmalarımızı interaktif kılmaya, onlara alan açmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YAŞLARINA UYGUN İYİ BİR ETKİNLİK”

Kızı Elif ile etkinliğe katılan Beril Özyazıcı, “Piyanistim. Burada defalarca konser verdim. O yüzden burası benim için çok anlamlı. Kızımla beraber burada bir etkinlikte olmak çok güzel. Yaşına uygun harika bir etkinlik. Geçen sene de gelmiştik. Yaşı büyüdüğü için bu yıl daha dikkatli izledi. Klasik müziği sevdirmenin harika bir yolu.” derken Dilara Şen de şunları söyledi: “Pendik'te oturuyoruz. Etkinliği sosyal medyada gördüm. Bu bizim ikinci gelişimiz. Kızım Alya şu an 21 aylık. Müziğe alıştırmak için çok iyi bir etkinlik. Balerinden çok etkileniyor. Ayrıca akranlarıyla bir arada oluyor, onlarla zaman geçiriyor.”





 

 


 


ARŞİV