Klasik otomobilden 'Hababam Sınıfı''

Türk sinemasının efsane yapımlarından “Hababam Sınıfı” filmi, 41.yılında oyuncularının ve teknik kadrosunun katılımlarıyla, filmin çekildiği döneme ait onlarca klasik otomobilden izlendi

16 Haziran 2016 - 10:50
İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD), “Yeşilçam’a Saygı” temalı etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Hababam Sınıfı’nın haylaz ama bir o kadar da sevimli ve dostluğa çok önem veren öğrencilerini yıllar sonra çok farklı bir organizasyonla bir araya getirdi.
Arzu Film işbirliğiyle Fenerbahçe Dalyan Club’da 11 Haziran akşamı düxenlenen etkinlik, İKOD Başkanı Serkan Okay’ın, sinemacı Necip Sarıcı koleksiyonunda yer alan, Hafize Ana’nın (Adile Naşit) orijinal çan zilini çalmasıyla başladı. Filmin Ercan Gezmiş, Ahmet Arıman, Tuncay Akça gibi bir çok oyuncusu yıllar sonra tekrar sahneye çıkarak, filmde yıl sonu müsamerelerinde söyledikleri Erkin Koray’ın Fesupanallah parçasını aynı koreografiyle söylediler. Etkinlikte Özel Çamlıca Lisesi’ne Akil Öğretmeni’ni ziyarete gelen Bakan Bey’in 1957 model aracı da, flama ve resmi plakasıyla birlikte filmden görsellerle süslenmiş şekilde sergilendi. 2000’li yıllarda çekilen Hababam Sınıfı devam filmlerinin yapımcı yönetmeni Ferdi Eğilmez, filmin seslendirme yönetmeni Necip Sarıcı ve kamera asistanı Güngör Özsoy’a sunulan plaketlerden sonra, hep birlikte filmin 41.yıl pastası kesildi.
Arzu Film’in yapımcılığını, Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini üstlendiği Hababam Sınıfının İnek Şaban’ı Kemal Sunal, Hafize Ana’sı Adile Naşit, Domdom Ali’si Feridun Şavlı, Paşa Nuri’si Sıtkı Akçatepe, Tulum Hayri’si Cem Gürdap ve artık hayatta olmayan diğer oyuncuları, hayatta olan diğer oyuncularıyla anıldı. Ardından da Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz romanından uyarlanan ve 1975 yılında usta yönetmen Ertem Eğilmez tarafından sinemaya aktarılan Hababam Sınıfı’nın 2.seri filmi “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı”,1960’lı ve 1970’li yıllara ait bir döneme damgasını vurmuş klasik otomobillerin içinden izlendi.

ARŞİV