Kültürleri birleştiren müzisyenden kitap

Müzisyen Yinon Muallem, “İstanbul-Tel Aviv (Kültürleri Birleştiren Bir Müzisyenin Yolculuğu)” kitabını kaleme aldı

02 Kasım 2020 - 15:12

Müzisyen, besteci, eğitmen ve yazar Yinon Muallem’in yeni kitabı, “İstanbul-Tel Aviv” Paloma Yayınevi etiketiyle tüm kitapçılarda ve dijital kitap satış platformlarında yerini aldı.

2002’den beri Türk eşi ve iki çocuğu ile birlikte İstanbul’da yaşayan uluslararası müzisyen Muallem’in kitabının arka kapağında şu ifadelere yer verildi: “Hem yaşamı hem müziğiyle iki kültür arasında oynadığı bağlayıcı rolün önemi, bir Türk ile evlenmesi iki kültürlü olmanın yarattığı maddi ve manevi zorluklar, İstanbul’da yaşamanın sanat hayatına ve bestelerine kattıkları, Türk kültürünün bir İsraillinin gözünden değerlendirmeleri, bir Yahudi’nin Müslüman bir ülkedeki deneyimleri… Tüm bunları bütün içtenliğiyle anlatan Muallem, sanatın birleştirici olmaktaki rolünü gözler önüne seriyor. Caz müziğini Türk müziği ve Ortadoğu’nun etnik müziğiyle harmanlaması ve müziğine ‘felafel caz’ demesi de bunun en güzel kanıtı. Bazı yolları aşmanın çok zor olduğunu ama kararlılık, özveri, iyi niyet ve çabayla çoğu engebenin aşılabildiğini yaşamından kesitler anlattığı bu kitabında samimiyetle ortaya koyuyor.”

2002’den beri Kadıköy’de yaşayan Yinon Muallem, kurucusu olduğu Hakan Gürbüz ve İsmail Altunbaş ile birlikte oluşturdukları ‘TaKi Dum’ projesi dışında farklı gruplar ve müzisyenler ile hem Türkiye’de hem de dünyada önemli birçok festivalde, farklı mekânlarda başarılı konserlere imza atıyor. Yayınlanmış 10 müzik albümü ve bir perküsyon eğitimi albümü olan Muallem’in bugüne kadar aralarında Kudsi Erguner, Erkan Oğur, Göksel Baktagir, Derya Türkan, Tüluğ Tırpan, Elif Çağlar, Anjelika Akbar, Ömer Faruk Tekbilek, Ross Daly, Areti Ketime, Mor Karmasi’nin de olduğu farklı türlerde başarılı müzisyenler ile birlikte çalıştı.

Yazarın kitapta yer verdiği anılarının esin kaynağı olduğu besteleri şu adreste dinlemek mümkün: www.yinonmusic.com/istanbul-telaviv


ARŞİV