‘Kocasını Pişiren Kadın' Kadıköy'de!

Dünyanın çeşitli şehirlerinde farklı rejilerle sahneye konan ‘Kocasını Pişiren Kadın’ oyunu, Tiyatro 3 yorumuyla yeniden sahnelerde yerini aldı. Kadıköylü oyunculardan oluşan Tiyatro 3’ün bu ilk oyunu, yeni yılda Kadıköy’de perde açacak.

05 Ocak 2012 - 11:44

Tiyatro 3'ün sahnelediği “Kocasını Pişiren Kadın” oyunu 9 Ocak'ta Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi sahnesinde seyirciyle buluşuyor. 6 ve 20 Şubat tarihlerinde de aynı yerde sahnelenecek olan oyun; değişik yorumuyla izleyicilerin zihninde farklı izlenimler bırakarak erkek figürünü en çıplak haliyle gözler önüne seriyor.

Son yüzyılın en çok tartışılan sorunsalı olan aldatma konusuna iğneleyici bir üslupla yaklaşan “Kocasını Pişiren Kadın” bir taraftan durumu en yalın haliyle ortaya koyarken bir yandan da aslında hangi tarafın haklı olduğu konusunda farklı bakış açıları sunuyor. Acaba aldatan mı haklı, aldatılan mı, yoksa duygularına engel olmayı reddeden ve safça âşık olan üçüncü şahıslar mı? Yoksa hepsinin kendine göre çok da geçerli sebepleri var mı?
Oyun, erkeğini mutlu etmenin yolunun ona tadına doyulmaz yemekler pişirmek olduğuna inanan Hilary ile hayatın aslında zevkten ibaret olduğunu düşünen Laura'nın aynı erkek için sürdürdüğü mücadeleyi konu alıyor. Biri anaç biri vahşi iki kadının arasındaki çekişme bir gün öyle bir noktaya varıyor ki bu birbirine düşman iki kadın kendilerini bir gece aynı kaderin bir parçası olarak buluyor. Hilary’nin mutfağı ve Laura’nın yatak odası arasında mekik dokuyan doyumsuz Kenneth ise beklenmedik bir sürprize kurban gidiyor.
 
ÇÖZÜM KOCAYI PİŞİRMEK Mİ?
 
Yıllarca aynı yastığa baş koyduğu kocasını artık sadece pişirdiği enfes yemeklerle heyecanlandırabilen Hilary ile tutkunun sembolü, aşkın göbek adı ama bunun dışında pek de bir şeyden haberi olmayan Laura arasında kararsızlıkların en komiğini yaşayan Kenneth, artık kendisinin hangi kadına ait olduğunun bile farkında değildir. Peki izleyiciler bu problemin içinden çıkabilecek mi? Seyircilere çok da yabancı gelmeyecek bu durum, aslında yıllardır erkeğin çözülemeyen en büyük sorunsalı. Doymak bilmeyen insanoğlunun halleri, dayatılmış “erkeklik”, “kadınlık” rolleri...
Oyun erkeklerin çocuksu karakterinin, kadınınsa ince, hassas ve bir o kadar vahşi ruhunun ezelden beri değişmediğini ortaya koyuyor. Sonuç olarak bu olay tarihin en başına, kadınla erkeğin yapraklı haline kadar gidiyor.
 
KADIKÖYLÜ YENİ BİR GRUP: TİYATRO 3
 
Rasimpaşa Mahallesi’nde bulunan ve2011 yılında Melisa İclal Gürmen, Zeki Çelik ve Mehmet Gürmen tarafından kurulan Tiyatro 3, bu yıl ilk kez seyircisiyle buluşuyor. Tiyatro 3’ün kurucularından Mehmet Gürmen, “Dinamik, enerjisi yüksek ve cesur bir tiyatro olma yolunda ilerleyen Tiyatro 3, estetik ve sanatsal kaygılarının yanı sıra, buluştuğu her seyirciyi bir sonraki oyunda yine aynı koltuklarda misafir ederek kendi seyircisini yaratmayı hedefliyor. Her yeni oyunda kendini yenileyerek seyircisinin karşısına çıkacak olan Tiyatro 3, içinde yaşadığı topluma ve tiyatro sanatına hizmet etme heyecanıyla motive oluyor” diyor.
 
Semra ÇELEBİ

ARŞİV