Komedi şehre yayılıyor

Kente kahkahayı getiren İstanbul Komedi Festivali, 3 Aralık’a dek sürecek

06 Kasım 2023 - 16:23

Beşiktaş kültür Merkezi (BKM) tarafından, Maksimum Kart ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Komedi Festivali ile 6. yılında da şehre neşe getirmeyi hedefliyor. “Maksimum eğlence, Maksimum kahkaha” temasıyla 5 Kasım’da başlayan festival, 3 Aralık’a dek sürecek. İstanbul Komedi Festivali; söyleşiler, stand-up’lar, doğaçlama gösteriler, kapalı gişe tiyatro oyunları ve çocuk etkinliklerinin yanı sıra bu yıl İngiliz komedyenleri yerli izleyiciyle buluşturuyor. 

Festival, Demet Akbağ, Şener Şen, Uğur Yücel, Ali Poyrazoğlu & Güneş Berberoğlu, Behzat & Süheyl Uygur, Kaan Sekban, Doğu Demirkol, Zafer Algöz & Can Yılmaz, Berfu & Eser Yenenler,, Esra Dermancıoğlu, Deniz Göktaş, Ali Kerim Diler, Can Bonomo & Can Temiz & Bengi Apak, Oya Başar ve Ebru Kural, Hakan Yılmaz & Ebru Cündübeyoğlu, Yasemin Şefik, Geveze, Semaver Kumpanya “Cimri”, Volkan Severcan & Asuman Dabak, Yunus Günçe gibi isimleri ağırlıyor. Geçmiş festivallerde olduğu gibi bu yıl da ilk kez festivale özel hazırlanan programlar ve sahneye ilk kez çıkacak sürprizler olacak. Sedef İybar, Saffet Emre Tonguç ve Serda Büyükkoyuncu ile “Aşk “Boğaz”dan Geçer Mi?”, ünlü astrolog Aygül Aydın ile “Aygül Aydın ile Yıldızlara Gülümse”, 56 yıldır sahnede olan Erhan Yazıcıoğlu “Fikrim Firarda” ile, Uygur Tiyatrosu’nun “Hey Gidi Günler” adlı tiyatro oyunu ile Behzat & Süheyl Uygur, Soner Olgun “İyi Bayramlar” ile, taklitleriyle Sefa Doğanay,  PUCCA’nın konsepti ile 4 yıldır kapalı gişe oynayan “Ölü’n Bizi Ayırana Dek” adlı tiyatro oyunu ile Hakan Yılmaz ve Ebru Cündübeyoğlu, “Leyla ile Mecnun Değil” ile Bülent Emrah Parlak ve Elit Andaç Çam, 90’lı yılların en sevilen dizisi Bizimkiler’in usta oyuncusu Ayşe Kökçü’nün yer aldığı “Tatlı Kaçık” sahne alıyor. 

İNGİLTERE’DEN İSTANBUL’A KAHKAHA  

Funny Woman Awards’ı (2019) kazanmasıyla tanınan Laura Symth, After Life dizisinin yıldız ismi Rick Gervais’in turnesinin açılışını da yapan Sean McLoughlin, Birleşik Krallık'taki en iyi komedi kulübü komedyenlerinden biri olan çok ödüllü genç komedyen Matt Richardson ve Manchesterlı komedyen Brennan Reece, Türkiye’de ilk kez sahne alıyor.

 Festival çocuklar için de eğlenceli ve öğretici tiyatro oyunlarına, atölyelere ev sahipliği yapıyor. Bu kapsamda Türkçe Benim Evim – Kelimeler Adası, Bully Bully, Ceko ile Pepo – İki Bavul Dolusu, Nasreddin Hoca gibi gösteriler olacak.

 İstanbul genelinde toplam 17 mekana yayılan festival kapsamında Kadıköy’de Bostancı Gösteri Merkezi, Caddebostan Kültür Merkezi,  KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi ile BKM Mutfak Kadıköy olmak üzere 4 mekanda etkinlikler yapılıyor. 

Ayrıntılı bilgi: https://www.istanbulkomedifestivali.com


ARŞİV