Komşular mezun oldu

Kadıköy Belediyesi ile Kadıköy Tiyatroları Platformu’nun işbirliğiyle geçen yıl başlayan “Benim Komşum Tiyatro” projesinde bu yıl 187 kişi mezun oldu

05 Temmuz 2018 - 15:17

Kadıköy Belediyesi ile Kadıköy Tiyatroları Platformu’nun mahalleli ile tiyatroları biraraya getirmek için el ele verip, geçen yıl hayata geçirdiği “Benim Komşum Tiyatro” projesi, ikinci dönemini de tamamladı. Nisan ayında başlayan ve bu yıl çocukların da yer aldığı proje kapsamında 187 kişi mezun oldu. Eğitimi tamamlayan kişiler mezuniyet belgelerini ise proje kapsamında eğitim aldıkları tiyatrocuların elinden aldı. Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet etkinliğine, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanları, proje kapsamında eğitim veren tiyatrolardan Altkat Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Gülgeç, Emek Sahnesi, Öykü Sahne, Entropi Sahne, Küçük Salon ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi çalışanları, projeye katılım gösterenlerle katılımcıların aileleri ve arkadaşları katıldı.

SANAT UFKUMUZU AÇACAK

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu mezuniyet etkinliğinde, “Geçen sene başlayan proje, bu yıl da devam etti. Kadıköylülerle tiyatronun buluşmasını istiyoruz. Bu ve buna benzer projeleri desteliyoruz. Sanat ufkumuzu açacak. Mutlu ve huzurlu insanlar olacağız.” diye konuştu.

KÜLTÜR HAYATINA KATKI SAĞLIYORUZ

Kadıköy Tiyatroları Platformu adına söz alan, projenin Kadıköy’ün kültür ve sanat hayatına katkı sağlayacağına değinen Nevzat Süs de konuşmasında şu bilgilere yer verdi: “Kadıköy’de yaşayan insanların tiyatro ile buluşmalarını sağlamak çok güzel. Bu yıl tiyatronun nasıl doğduğu, tiyatronun dünü, bugünü ve yarını, dekorcunun ve kostümcünün nasıl çalıştığı, ışığın ve müziğin sahnedeki yeri gibi daha birçok konu hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Bilgi paylaşmanın heyecanını yaşadık.” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

“YETENEĞİMİN OLDUĞUNU FARK ETTİM”

“Benim Komşum Tiyatro” projesine katılarak mezun olan Berna Aktaş, “İyi bir tiyatro izleyicisi olmak için geldim. Çok iyi bilgiler edindim. Bu da beni çok mutlu etti. Ayrıca yeteneğimin olduğunun da farkına vardım.” diyor.

Vedat Dündar ise, “Öncelikle çok iyi bir çalışma. Katılmamda ailemin bana çok desteği oldu. Umarım devamı olur ve daha geniş kitleler faydalanır.” diyerek proje hakkındaki görüşlerini aktardı.

Asya Belenkoğulları da “İlk gittiğimde çok heyecanlıydım. Nasıl izleyici olacağımı, tiyatroda nasıl davranacağımı ve tiyatro oyununu nasıl yorumlayabileceğimi öğrendim. Çok güzel duygular yaşadım ve bu duygular eşliğinde değerli bilgiler öğrendim.” dedi.


ARŞİV