KONSER   -Kanuni Vecihe Daryal’ı Anma Konseri

KONSER -Kanuni Vecihe Daryal'ı Anma Konseri Türk musikisinin ustalarından Vecihe Daryal 1915-1970 yılları arasında yaşadığı dönemde kanun icracıları arasında hemen hemen tektir. Taş plak döneminde bazı taş...

16 Aralık 2016 - 13:17
KONSER

-Kanuni Vecihe Daryal'ı Anma Konseri
Türk musikisinin ustalarından Vecihe Daryal 1915-1970 yılları arasında yaşadığı dönemde kanun icracıları arasında hemen hemen tektir. Taş plak döneminde bazı taş plak kayıtlarında kanunu ile gerek eşlik gerek taksimleri bulunur. Daryal'ın anma konserinin ilk bölümünde Mehmet Bitmez'in oturum başkanlığında İTÜ Türk Musikicirc;si Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Sadun Aksüt ve Ayşegül Kostak Toksoy ile Vecihe Daryal'ın Kanun icracılığının üslup, tavır ve teknikleri anlatılacak. Ayrıca TRT yıllarında hatıraları ve icra arkadaşlarının müşterek radyo kayıtları hakkında sohbet edilecek. İkinci bölümde ise; dönemin önemli saz bestekârlarının eserleri; Mehmet Bitmez'in icrayorumu ilegenç kuşağın önemli kanun icracılarından olan Ayşegül Kostak Toksoy eşliğinde seslendirilecek. Türk musikisi tutkunlarının kaçırmaması gereken bu etkinlik 12 Aralık Perşembe günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da olacak.
-The S-Cape/ Quartet
The S - Cape/ Quartet, sadece Yunanistan'da değil Avrupa'nın diğer ülkelerinde, Amerika, Asya ve Afrika'da önemli müzik kayıtlarında, televizyonlarda, filmlerde, tiyatrolarda, radyolarda, müzik performanslarında ve akademik konferanslarda yer almış önde gelen müzisyenler, besteciler ve üniversite profesörlerinden oluşuyor.Grup, 6 Aralık Cuma 21.00 ve 7 Aralık Cumartesi 21.00'de Gitar Cafe'de birer konser verecek.

TİYATRO
-Perşembenin Hanımları
İstanbul Şehir Tiyatroları'nın bu oyunundageçmişlerinin gölgesinden kurtulamamış üç kadının her perşembe toplandıkları çay saatinde pişmanlıkları, geçmiş aşkları, yitirdikleri ve özlemleri anlatılıyor. Loleh Bellon'un yazdığı Engin Gürmen'in yönettiği oyunda Ayşe Kökçü, Enes Mazak, Vildan Gürelman, Oya Palay, Cem Uras rol alıyor. Oyun, 18-22 Aralık 2013 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'ndeseyredilebilir.
-Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı
Bu sezon Bertolt Brecht'in Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı adlı oyunuyla perdeyi açan Tiyatroadam, 8 Aralık Pazar günü Kadıköylülerle Kozyatağı Kültür Merkezi'nde buluşacak. Oyunun başlama saati 18.00. Tiyatroadam oyuncularından Aşkın Şenol, Ayça Koyunoğlu, Berk Yaygın, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Neslihan Arslan yaklaşık 36 farklı kişiyi dönüşümlü bir şekilde oynuyor. (0216) 658 00 15
-Che ve Ulrike
Bizim Tiyatro, 33. Yılında Zafer Diper'in yazıp yönettiği Che ve Ulrike adlı oyunu sahneliyor. Öldürülen Che Guevara (1967) ve Ulrike Meinhof (1976) yıllar sonra başka bir yerde bir araya gelirler. Çeşitli yazılardan, belgesellerden, yaşam öykülerinden yararlanarak üzerinde yaklaşık iki yıldır çalışılan oyun 7 Aralık Cumartesi 20.30'da ve 13 Aralık Cuma Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Yaşamaya Dair - Bursa Cezaevi'nden Mektuplar
Nâzım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği oyunda, Tülay Günal da oynuyor. Piyano ve viyolonsel eşliğinde oynanacak oyunda, başta Fazıl Say ve Zülfü Livaneli olmak üzere değişik bestecilerin Nazım şarkıları da seslendirilecek. Ağırlıklı olarak ozanın Bursa Cezaevi'ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun, daha sonra sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle noktalanıyor. Oyun, 9 Aralık Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

SÖYLEŞİ
-Yazar Nükhet Eren ile Söyleşi
Koşuyolu Mahalle Evi'nde 4 yıldan bu yana Yaratıcı Yazarlık dersleri veren Türkiye Yazarlar Sendikası Kadıköy temsilcisi yazar Nükhet Eren, Bahariye Thales Kafe'de, 7 Aralık Cumartesi saat 15.00'de okurlarıyla buluşuyor. (0216) 450 43 78

SERGİ
-İki Çağdaş Kadından Tezhip Sergisi
Güher Erk ve Berrin Yüksel'in çalışmalarından oluşan Tezhip Sergisi, 2 Aralık Pazartesi günü 17.00'de Moda Deniz Kulübü Sergi Salonu'nda açılıyor. Sergi 12 Aralık'a kadar görülebilir.
-Nalân Solmaz Bayar Pastel Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 14 Aralık'a kadar ressam Nalân Solmaz Bayar'ın pastel resim sergisi izlenebilir. 16. kişisel sergisini açan Nalân Solmaz Bayar, resimlerinde kendine has pastel kazıma tekniği ile oluşturduğu kompozisyonları, Anadolu'nun zengin doğal yapısını yaşam şeklimiz ve geleneklerimizle pekiştirerek sunuyor.
-HSM Kış Temalı Resim Sergisi
Hobi Sanat Merkezi'nde düzenlenecek olan Kış Temalı Resim Sergisi 7-20Aralık 2013 tarihleri arasında sanatseverler ile buluşuyor.17 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek sergide eserleri yer alacaksanatçılar; Ömer Muz, Ziyad Sultanov, Celal Özcan, Aydın Toprak Apaydın, Ayla Uçar Turan, Beyhan Poshor, Lale Agun Altay, Mücella Aşkan, Natali Aydar, Nilgün Kurtuluş, Saliha Gümüş, Selma Yetiş, Serap Alkaya, Sevil Sağlam Tekin, Ümit Betül Avcı, Zerrin Üstek Karagöz, Zeynep Nesligül Eryıldırım Özkan.Hobi Sanat Merkezi, Mustafa Kaya Sokak No 2 Göztepe-Kadıköy'de.
- A'dan Z'ye Biz Karma Resim Sergisi
Ayfer Aksoy, Ferhan Sarıca, Gülden Yücel, İclal Kartal, Müjgan Yiğit, Perihan Yılmaz, Saniye İskender, Semra Erengül, Serdar Arman ve Zafer Çağlarca'nın resimlerinden oluşan A'dan Z'ye Biz Karma Resim Sergisi 8 Aralık Pazar saat 19.00'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde açılıyor. Sergi 14 Aralık'a kadar görülebilir.
-lsquo;Yılbaşı' Karma Sergi
Bahariye Sanat Galerisi'nde düzenlenecek olan lsquo;Yılbaşı Karma Sergisi' birçok önemli sanatçının katılımıyla gerçekleşecek. Ailesine ve sevdiklerine değerli ve kalıcı bir hediye vermek isteyenlerin aradıklarını bulacakları Geleneksel Yılbaşı Sergisi, 19 Aralık'ta açılacak.
-Burhan Özer Elvin Resim Sergisi
Suluboya sanatçısı Burhan Özer'in quot;Elvinquot; Suluboya Resim Sergisi, 14 Aralık 2013 - 14 Ocak 2014 tarihleri arasında Suadiye Monet Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluşacak. (216) 384 12 84
 
-Zeynep Sarıoğlu Suluboya Resim Sergisi
Zeynep Sarıoğlu'nun Suluboya Resim Sergisi, 7 Aralık Cumartesi günü 16.00'da Tolga Eti Sanat Evi'nde açılıyor. Sergi 11 Ocak'a kadar görülebilir. (0216 368 26 79)
 
-Bihrat Mavitan Heykel Sergisi
Heykel sanatçısı Bihrat Mavitan 7-28 Aralık 2013 tarihleri arasında Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde izleyicisi ile buluşacak. (0216) 418 38 06
-25 Yıl Sonra Barış Manço ile 7'den 77'ye
25 Yıl Sonra Barış Manço ile 7'den 77'ye adlısergide, programın yapımcısı ve yönetmeni Erkmen Sağlam'ın dünyanın dört bir yanında çektiği 77 adet 7'den 77'ye fotoğrafı sergileniyor. Her fotoğraf, Erkmen Sağlam'ın kaleminden kısa hikâyeleri ile birlikte yer alıyor. Tamamen ücretsiz olan sergi7-13 Aralık 2013 tarihlerinde de Akmerkez Sanat Galerisi'nde Barış Manço'nun sevenlerinin ziyaretine açık olacak.

ÇOCUK
-Kırmızı Burnun Yolculuğu- Mim Gösterisi
Kırmızı burnunu kaybeden bir Palyaço, kayıp burnunu ararken kendini bir anda bir tiyatro sahnesinde, seyirci karşısında bulur ve komik olaylar birbirini takip eder. İstanbul Oyuncak Müzesi'ndeki gösteri, 7 Aralık Cumartesi 13.30'da.

ARŞİV