Konser maratonu Sziget'e geri sayım!

Avrupa'nın en büyük kültür ve müzik festivallerinden biri olan Sziget Festivali, Macaristan’ın şehri Budapeşte’nin Óbudai Adası'nda müzikseverlere özgürlük ve müzik dolu günler yaşatacak

05 Haziran 2015 - 10:59
Gökçe UYGUN
 
 

Avrupa'nın en büyük kültür ve müzik festivallerinden biri olan Sziget Festivali, Macaristanın masal güzelliğindeki şehri Budapeştenin Óbudai Adası'nda (diğer adıyla Özgürlük Adası) müzikseverlere özgürlük ve müzik dolu günler yaşatacak.

 
 

Her yıl dünyadan binlerce müziksevere ‘’festival tatili’’ deneyimi yaşatan festival bu yıl Robbie Williams ile açılıp, Martin Garrix  ile kapanacak. Festivalde sahne alan sanatçılar pop/rock'ın en büyük isimlerinden olarak öne çıkıyor. Dünya müziği, elektronik müzik, metal, folk, jazz,blues, alternative ve klasik müzik de festivalde yer alan diğer müzik türleri. Szigette bu yıl Florence & the Machine, Ellie Goulding, Kasabian, Alt-J, Foals, Marina and the Diamonds, Interpol, Gogol Bordello, Alesso, Paloma Faith, Gentleman & The Evolution, Knife Party gibi isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı/grup sahneleri sallayacak.

 
 

10-17 Ağustos'ta 400 bin kişiye ev sahipliği yapacak olan festivalde, Tuna Nehri'ne kıyısı bulunan Sziget Plajı, dev sokak tiyatrosu, lezziz festival yemekleri, çok daha fazlası dünyanın dört bir yanından gelen Szitizen'leri bekliyor olacak.

 

ARŞİV