Korku dolu satırlar…

Maceraperest Kitaplar’ın ‘Türk edebiyatı korku serisi’  raflarda…

23 Mart 2021 - 14:10

Oğlak Yayınları, Maceraperest Kitaplar’ın yeni dizisi “Klasik Maceraperestler” raflarda yerini aldı. 

Türk edebiyatı klasik maceraperest kitaplarının kapak tasarımlarında Deniz Çorbacıoğlu’nun imzası bulunuyor. Şimdiye dek yayınlanan beş kitaplık seride, Türk polisiye edebiyatının ilklerinden biri sayılan, usta romancı Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın üç eseri bulunuyor. Gürpınar’ın okurlarına dehşet dolu anlar yaşatıp bir yandan da muzip bir eğlencenin kapılarını açtığı eseri “Gulyabani”; bilim ile ruhani dünyanın arasında kalan dul Naşit Efendi’nin başından geçen ürkütücü olayları anlattığı “Cadı” ve iki yaman dedektifin korkunç bir cinayeti aydınlatmaya çalışırken, karşılaştıkları insan manzaralarının da mükemmel bir anlatımla gözler önüne serildiği trajikomik roman “Kesik Baş” eseri okurlarını bekliyor.

“EFENDİ BABAMIZ”IN KALEMİNDEN

Seride, İlk Türk polisiye muharriri, “Efendi Babamız” Ahmed Midhat Efendi, “Esrâr-ı Cinâyât” eseriyle yer alıyor. Tanzimat Edebiyatı döneminin en popüler yazarı Ahmet Midhad’ın bu polisiye romanı yayımlandığı tarihte İtalya’da, İspanya’da, Balkan ve Orta Avrupa ülkelerinde ve bugün polisiye romanın en iyi örneklerini sunan İskandinav ülkelerinde dahi hiç polisiye roman yayımlanmamıştı. Roman tefrika edilirken, kapalı bir biçimde de olsa yaptığı eleştirilerle gerçek bir kamu yöneticisinin suçunu ortaya çıkarmış ve dile düşen yöneticinin Avrupa’ya kaçmasına neden olmuştu. Türk korku edebiyatının ilklerinden biri olan, usta romancı Kerime Nadir de seride “Dehşet Gecesi”yle karşılıyor okurunu. Roman, karanlığa hapsolmuş, tüyler ürperten lanetli bir gerçekliğin pençesindeki kahramanlarının hikayesini anlatıyor. 

İSTANBUL’DA BİR “DOLUNAY AYİNİ”

Yazar, arkeolog, gazeteci Özlem Ertan’ın İstanbul’un pagan dönemiyle bugününü, tanrıçalarla günümüz kadınlarını biraraya getirdiği üçüncü romanı Dolunay Ayini, Dark İstanbul Yayınları’ndan çıktı. Ertan bu romanda İstanbul tarihinde büyük önemi olan, antik çağda Emirgan’da, Kadıköy’de ve tarihî yarımadada tapınakları bulunan ay, cadılık ve yeraltı tanrıçası Hekate’ye farklı ve insani bir açıdan yaklaşıyor. Fantastik türdeki Dolunay Ayini romanı, kitapçılarda ve online kitapçılarda okuyucularla buluşuyor.



 


ARŞİV