Korolar sahnede!

Koro Kültürü Derneği, 8 Aralık Dünya Korolar Günü etkinlikleri kapsamında, geçtiğimiz günlerde “Korolar Maratonu” düzenledi.

14 Ocak 2016 - 15:19
Koro Kültürü Derneği, 8 Aralık Dünya Korolar Günü etkinlikleri kapsamında, geçtiğimiz günlerde “Korolar Maratonu” düzenledi. Kadıköy’den Gürcü Sanat Evi Çoksesli Korosu’nun da aralarında bulunduğu 12 koronun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, tüm korolar sırayla konser verdi, bir arada şarkı söyledi.
2012 yılında Türkiye’de koro müziği üzerine uluslararası standartlarda projeler üretmek ve koroların faaliyetlerine destek olmak üzere kurulan Koro Kültürü Derneği Başkanı Burak Onur Erdem, “Herkes koroda söyleyebilir. Bunun bir yaşı, müzikal altyapı zorunluluğu yok. Korolar, müzik yaptıkları süreç içerisinde aynı zamanda sosyal bir paylaşım görevi de görüyorlar. İnsanların düzenli olarak bir araya gelmelerini, hayatı paylaşmalarını sağlıyorlar. Bundandır ki, koroda söylemenin keyfini herkesin tatmasını isteriz” dedi. “Koroda söylemek kulağı ve müzik algısını o kadar geliştiren bir faaliyet ki, müzisyenlerin çok daha hassas bir duyuma sahip olmalarını sağlıyor” ifadesini kullanan Erdem, şunları söylüyor; “Düşünün ki, öyle bir enstrümanın içinde yer alıyorsunuz ki, o enstrümanın bir parçası sizsiniz. Hem diğer tüm sesleri çok iyi duymak, hem de kendi bölümünüzü en güzel şekilde icra etmeniz gerekiyor. Bu süreçte de şefi takip ediyor, notaları okuyor, metni müziğe dönüştürüyor, duygunuzu katıyor ve tüm bedeninizle müziğin içine giriyorsunuz. Bundandır ki, doktorlar korolarda söylemenin Alzheimer riskini azalttığını söylüyorlar.” www.korokulturu.org

ARŞİV