Korolara seçmeler dönemi

20 Eylül 2017 - 16:45

Kadıköy’de faaliyet yürüten Laz Enstitüsü bünyesinde kurulmuş olan Lazika Korosu, yeni korist adaylarını bekliyor. Lazika korosu, Laz halk müziğinin geleneksel şarkılarını seslendirmek amacıyla 2016 yılında Laz Enstitüsü bünyesinde faaliyete başladı. Çok kısa bir sürede çeşitli etkinliklerde yer alıp, Laz geleneksel müziğini evrensel değerlerle çok sesli yapıda yeniden düzenleye koro çalışmalarını, koro kurucu şefi Emine Çolak ve piyanist Nazım Kerkez  ile yürütüyor. Koro için seçmeler 23 – 24 Eylül günleri saat 13:00 – 18:00 arasında Laz Enstitüsü’nde gerçekleşecek. (Adres: Halitağa Cad. No:32/28 Özlem İşhanı 3.Kat Rasimpaşa Mah.)

İnsan sesi korosu!

Koro camiasında 13 senelik bir tarihi olan Acapella Grup 34 Korosu da seçmelere başladı. Yeni sezon seçmeleri 4 Ekim2e dek FMV Nişantaşı Işık Lisesi’nde yapılacak. Koroyu bu yıl, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Öğretim üyesi, Türkiye’nin ilk ve önemli çoksesli kadın korolarından olan Kadıköy kökenli Sirene’nin şefi Volkan Akkoç yönetecek. Detaylar için www.acappellagrup34.com adresine bakılabilir.

Boğaziçi Caz Korosu bünyesinde yer alan Boğaziçi Gençlik Korosu, MAGMA Oda Korosu, MAGMA Karma Koro ve bu sezon çalışmalarına başlayacak olan  MAGMA Gençlik Korosu için de seçmeler başladı. 29 Eylül^’e dek sürecek seçmeler için detaylı bilgi www.bogazicicazkorosu.com adresinde yer alıyor.


ARŞİV