Koşuyolu'ndaki Yazarlık Atölyesi'den öykü kitabına

Koşuyolu Mahalle Evi'nde geçtiğimiz aylarda yapılan Yaratıcı Yazarlık Atölyesi katılımcıları, öykülerini "Hayale Yığılan Şeyler" adı altında kitap haline getirdiler.

27 Temmuz 2011 - 11:50

Koşuyolu Mahalle Evi'nde geçtiğimiz aylarda yapılan Yaratıcı Yazarlık Atölyesi katılımcıları, öykülerini "Hayale Yığılan Şeyler" adı altında kitap haline getirdiler. 12 katılımcının yazdığı 12 öykünün yer aldığı kitap, 11 Haziran Cumartesi günü Koşuyolu Mahalle Evi'ndeki bir buluşma ile tanıtıldı.
Kimi emekli kimi öğretmen kimi de ev kadını olan katılımcılar, izleyicilerine yazdıkları öykülerden bir bölüm okurken çok heyecanlıydılar. Buluşma güzel hazırlanmış ikramlarla devam ederken
atölye katılımcıları kitaplarını imzaladılar. Atölye kolaylaştırıcısı Nükhet Eren'in etrafını saran hevesli diğer kişiler, gelecek yıl Yaratıcı Yazarlık Atölye'sine katılmak istediklerini söylediler.
Nükhet Eren, kitaba yazdığı Sunu bölümünde, ''Atölye çalışmasına, yazma eyleminin yaşamlarımızdaki karşılığını soruşturmakla başladık; Yazmak: kendimizi ve başkalarını tanıyıp
iletişim kurmada, kainatı anlamada, hayatımızı değiştirmede büyük ve küçük harflere, noktalara, virgüllere bürünüp paragraflara dönüşerek ancak anlam bulabilirdi. Yazmak: özgürlük alanını tanımlarken sözcüklerle meydan okumaktı. İnsanı çıldırmaktan kurtaran, büyük bir yolculuk sonunda ulaşılan vaat edilmiş toprakları avuçlarımıza almaktı. Bir yandan çocukluk oyunlarımıza devam edecektik yazarken, öte yandan kurduğumuz düşleri herkese gösterecektik hiç çekinmeden." diyor.
Aysel Hoşgit, Ayşe Özsoy, Deniz Güler, Filiz Yıldız, Gülseren Bektaş, Hüseyin Fazıl Düzenci, Işık Demirtaş, Işıl Aygan, Kadriye Demirel, Nuray Çatay, Sevim Kozal ve Zeliha Özer'in öykülerinin yer aldığı, Başka Yerler Yayınları'ndan çıkan kitap, bu haftadan itibaren internet ve kitapevleri yoluyla satışa çıktı.


ARŞİV