Koşuyolu'ndaki 'İnsan Hikayeleri'

Anadolu yakasının yeni kültür mekanı RS Sanat Alanı, İnsan Hikayeleri’ başlıklı karma sergiyle açıldı

24 Mayıs 2023 - 12:41

Koşuyolu’nda yer alan Validebağ Konakları’nda hayata geçirilen RS Sanat Alanı, çağdaş sanat dünyası için önemli bir sergileme platformu olarak kuruldu. Burası günümüz sanatının disiplinlerarası yapısına uygun olarak, karma ve kişisel sergilere, güncel küratöryel stratejilerle ev sahipliği yaparak, sanatçıları ve eserlerini geniş kitlelere ulaştıran dinamik ve yenilikçi bir ortam sunuyor. Sanatı RS Sanat kurucusu Filiz Yılmaz, “Çağdaş sanat dünyası için önemli bir adım olduğunu düşündüğümüz RS Sanat Alanı ile güncel sanatın Avrupa Yakası’nda sıkışan rotasına yeni bir alternatif sunmayı amaçlıyoruz.” dedi. 

İLK SERGİ AÇILDI

RS Sanat Alanı’nın dört önemli güncel sanatçıyı bir araya getiren ilk sergisi “İnsan Hikâyeleri”, Marcus Graf küratörlüğünde 6 Mayıs’ta ziyarete açıldı. Sanatçılar Baysan Yüksel, Didem Ünlü, Furkan Payas ve Haydar Akbağ eserlerindeki insan figürü temsili ve varoluşsal konuları işleyişleri ile sanatsal anlamda ilgilerinin odak noktasını gözler önüne seriyor.

Yüksel ve Payas insanların hem neşe ve acıları hem de umut ve korkularını irdelerken; Ünlü ve Akdağ ise hayat hikâyelerimizde hatıralar ve hatırlamanın rolünü açığa çıkarıyor. Farklı kavramsal yaklaşımların yanı sıra “İnsan Hikâyeleri” sergisinin estetik ve biçimsel çoğulculuğu, serginin güçlü karakteristik özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Resimden kolaja, baskıdan heykele çok sayıda disiplini ortaya koyan sergi; Yüksel’in tuval üzerine yaptığı eserleri, Payas’ın üç boyutlu işlerinin neo-sürrealist ve illüstratif yaklaşımları, Ünlü ve Akdağ’ın hem hazır-yapım geleneğine hem de realizm ve dışavurumculuk ekolleri arasında resme atıfta bulunan parçalı ve disiplinlerarası işleri ile etkileşimde bulunuyor.

Sergi 4 Haziran’a dek, Salı – Pazar günleri saat 11.00 – 19.00 arasında,  Validebağ Konakları Barbaros Mh. Sedef Sk. No: 4 /3A, Üsküdar adresinde ziyarete açık. 

 


ARŞİV