Kozyatağı'nda ilkler

Kozyatağı Kültür Merkezi bu yıl ilk kez İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nu ağırlayacak. Merkezin açılışı Ali Poyrazoğlu’nun oyunuyla yapılacak

10 Eylül 2015 - 14:52
Kadıköy Belediyesi’nin kültür-sanat merkezlerinde yeni sezona dair ne gibi yenilikler ve taze etkinlikler olduğunu sanatseverlere aktarmaya devam ediyoruz. Bu haftaki konuğumuz Kozyatağı Kültür Merkezi. 24 Nisan 2010’da açılan merkez, Belediye’nin en yeni kültür mekânlarından biri. 4 katlı binada, 400 kişilik Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi, 200 kişilik konferans salonu, 3 adet 90’ar kişilik toplantı salonu, sanat galerisi ve fuaye bulunuyor.
Özel tiyatroların gişe rekorları kıran oyunlarını sahnesine taşımasıyla, ünlü ressamların sergilerini konuk etmesiyle bilinen Kozyatağı Kültür Merkezi, bu sezonda da sanatseverler için yoğun bir program hazırlamış.

İLKLER YAŞANACAK
Kozyatağı Kültür Merkezi bu yıl ilk kez İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı ve İstanbul Devlet Tiyatrosu’nu ağırlayacak. 16 Ekim Cuma günü İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası konserine, Ekim ayının son haftası ise Arthur Miller’in yazdığı  ’Satıcının Ölümü’ oyunuyla İstanbul Devlet Tiyatrosu’na ev sahipliği yapacak.
Ayrıca bu yıl Boğaziçi Caz Korosu ve Barış için Müzik Vakfı da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde ilk kez yer alacak gruplardan bazıları.
Kozyatağı Kültür Merkezi Yöneticisi Fatma Keskin, yeni dönem programına dair şu bilgileri veriyor: “Sezon boyunca Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri özel tiyatrolar Gazanfer Özcan & Gönül Ülkü sahnemizde izleyiciler buluşacak. Cuma ve Cumartesi günleri klasik müzik, Akustik konser, Türk Sanat Müziği ve Bale gösterileri seyirciyle buluşacak.
Ekim ayı içinde 2 Ekim’de İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu sezon açılışını Kozyatağı Kültür Merkezinde gerçekleştiriyor. Konser halka açık olarak gerçekleştirilecek.”

SAĞLIK SEMİNERLERİ KKM’DE
2015-2016 Sezonunda Kozyatağı Kültür Merkezi, sağlık seminerlerine sıkça ev sahipliği yapacak. Keskin bu seminerlere dair şu ayrıntıları aktarıyor: “Ekim ayında Meme Kanseri Ayı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenmekte. Farklı yaşlarda meme kanseri ile tanışan 10 savaşçı kadının yazdığı ‘10 Amazon Yüksek Doz Yaşam’ kitabının yazarları 3 Ekim tarihinde konferans salonumuzda konuşmacı olarak yer alacak.
Geçtiğimiz yıl vefat eden Alp Şen’in Öğretmeni Ceyda Yılmaz’ın kaleme aldığı ‘Alp’in İyilik Projesi’ kitap tanıtımı ve söyleşisi konferans salonumuzda gerçekleştirilecek.
17 Ekim’de  Memorial Hastanesi’nden Genel Cerrah Doç.Dr.Tamer Karşıdağ, Kadıköy Belediyesi Mamografi ve Kadın Sağlığı Merkezinden Dr.Serap Akın ve hamileyken meme kanseri ile tanışan Nuray Güvendi Azeri’nin katılımıyla meme sağlığınızı ertelemeyin semineri yapılacak. 7 Ekim tarihinde Uzman Diyetisyen Sevil Ürer ‘Sağlıklı beslen sağlıklı yaşa’ semineri düzenleyecek. Yıl içinde halka açık düzenlenecek sağlık seminerleriyle ziyaretçilerimiz konun uzmanlarından bilgi alabilecekler.”

SANAT GALERİSİ GENÇLERİN
Kozyatağı Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde bu yıl genç yeteneklerin eserleri sanatseverlerle buluşacak. Keskin, “Genç sanatçıların eserlerini sergileyebilecekleri galeri bulmalarının zor olduğu ülkemizde, Kozyatağı Kültür Merkezi, galerisiyle genç sanatçılara kapılarını açacak.” diyor.

 

ARŞİV