KÜTÜPHANEDE SANAT VAR!

17 Ekim 2014 - 13:46
Kadıköy Belediyesi’nin Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’ne dönüştürdüğü Şehremaneti Binası’nda etkinlikler 18 Ekim’de başlıyor.
Kadıköy İskele Meydanı’nda bulunan Eski Şehremaneti Binası, Tarih, Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi (TESAK) olarak Mart 2014’te açılmıştı. TESAK, 18 Ekim günü başlayacak sezon etkinlikleriyle Kadıköylü ve İstanbullulara merhaba diyecek.
Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Murat Katoğlu danışmanlığında hazırlanan 2014-2015 etkinlikleri pek çok insanı mutlu edecek türden... Sezonun etkinlik programı; tarih, edebiyat, arkeoloji, sanat ve sinema söyleşilerini, sinema gösterimlerini, anlatımlı klasik müzik dinletilerini, sempozyumları ve atölye çalışmalarını içeriyor.

DOĞAN HIZLAN SÖYLEŞİSİ
Ekim ayı etkinlikleri 18 Ekim Cumartesi saat 15.00’te Doğan Hızlan’ın “Edebiyatımızda 50 Kuşağı ve Anımsattıkları” Söyleşisiyle başlıyor. Edebiyat eleştirmeni ve yazar Doğan Hızlan, 50 Kuşağı edebiyatı ve yazarlarla ilgili anılarla iç içe geçen bir sohbet gerçekleştirecek.
25 Ekim Cumartesi saat 15.00’te İstanbul Üniversitesi Eski Çağ Dilleri ve Kültürleri Hititoloji Anabilim Dalı Profesörü Belkıs Dinçol, Hitit insanının bir portresini çizeceği “Anadolu’da Kurulan İlk İmparatorluk Hititler” adlı bir söyleşi gerçekleştirecek.

BİR İLK: KÜTÜPHANEDE MÜZİK
Tarih Edebiyat ve Sanat Kütüphanesi’ne yaklaşık 30 bin kitap ve dergi bağışlayan Filolog Dr. Nilüfer Gürsoy, ayrıca geniş bir klasik batı müziği arşivini de “Kütüphane’de Müzik” programlarında kullanılmak üzere TESAK’a armağan etti. 17 Ekim’den itibaren her Cuma 12.30-13.00 arası yapılacak olan müzik dinletisi, hem okuyuculara bir müzik molası olacak hem de belki Kadıköy kütüphaneleri arasında bir ilk olacak.

BİR KADIKÖYÜ SERGİSİ
TESAK’ın ilk sergisini 18 Ekim-30 Kasım tarihlerinde saat 10.00-18.00 arasında gezebilirsiniz. Kadıköy’ün belleğini diri tutmak amacıyla düzenlenen sergi; Selamiçeşme park ağaç ve bitki örtüsü haritası, eski Kadıköy haritaları, İtalyan Dışişleri Bakanlığı’nca gönderilmiş belgeler, Fransızca Sirkeci-Haydarpaşa feribot seferi proje kitapları, Schweizer Illustrierte ve I’llustration dergi kapakları, zabıt varakaları, Kadıköy Belediyesi’ne ait imza defterleri, şehadetnameler (diplomalar), Osmanlıca mektup, kartpostal ve belgeler, günlük ciltleri, 1900’lerden kalma siyah beyaz fotoğraflar gibi Kadıköy’e ait eski belgeleri içeriyor.

Adres: Caferağa Mah. Rıhtım Cad. No: 2/3 Eski Başkanlık Binası (Beşiktaş İskelesi karşısı) / 0216 337 8654-55

ARŞİV